Αρνούνται να μετακινηθούν στην Θήβα οι πρόσφυγες του Ελληνικού: «Θέλουν να μας πάνε στη μέση του πουθενά» - iefimerida.gr

Αρνούνται να μετακινηθούν στην Θήβα οι πρόσφυγες του Ελληνικού: «Θέλουν να μας πάνε στη μέση του πουθενά»

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίθεσή τους στη μετακίνησή τους σε καταυλισμό της περιοχής της Θήβας εξέφρασαν μέλη των προσφύγων του Ελληνικού σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε έξω από το χώρο των αφίξεων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι εκπρόσωποι των προσφύγων του Ελληνικού, Μασούντ και Ελιάς, δήλωσαν, ότι «δεν θέλουμε την απομόνωσή μας.
Επίσης, το καμπ είναι δίπλα από εργοστάσιο. Τα παιδιά και όλοι μας θα αναπνέουμε καυσαέρια από ένα φουγάρο. Θέλουμε να ζήσουμε μέσα στις πόλεις και όχι σε ένα μικρό Γκουαντάναμο».

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) ανέφερε, ότι, μετά από επίσκεψη στον καταυλισμό, διαπιστώθηκε, πως αυτός βρίσκεται χιλιόμετρα έξω από την πόλη, στη μέση του πουθενά, και σε βιομηχανική ζώνη, στη σκιά ενός φουγάρου.

«Δίπλα είναι ένα δάσος φωτοβολταϊκών, περιφραγμένο με συρματοπλέγματα. Το μόνο κατάστημα στην περιοχή είναι μια καφετέρια κοντά στο στρατόπεδο, στο ΚΕΠΒ. Συγκοινωνία, το διερχόμενο λεωφορείο για τις Ερυθρές. Το πιο κοντινό νοσοκομείο, δέκα χιλιόμετρα, στην έξοδο της Θήβας, από την αντίθετη πλευρά του στρατοπέδου. Πρόσβαση σε σχολεία για τα παιδιά, σε κάποια χιλιόμετρα», συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντίνου.

Συνέχισε λέγοντας, ότι οι «οικίσκοι πρότυπο» έχουν δύο δωματιάκια χαμηλοτάβανα με δύο κουκέτες διώροφες το καθένα. «Απλά θυμίζουν στρατώνα. Όλα παραταγμένα σε ένα χώρο που δεν υπάρχει ούτε ένα λουλούδι, ούτε ένα πράσινο φύλλο».

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου υπενθύμισε, ότι ο Συνήγορος του Πολίτη έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου κατά των στρατοπέδων προσφύγων και ζήτησε πολιτικές ένταξης στον ιστό των πόλεων.
(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες ελληνικό καταυλισμός Θήβα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ