Οι Κινέζοι μπήκαν και στην Tesla - iefimerida.gr

Οι Κινέζοι μπήκαν και στην Tesla

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Κινέζοι δεν χάνουν καμία ευκαιρία για να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο όποιας αυτοκινητοβιομηχανίας έχει βαρύ όνομα ή μέλλον που προμηνύεται ενδιαφέρον.

Αυτή τη φορά σειρά είχε η Tesla του πάντα ιδιόρρυθμου και ζάμπλουτου Elon Musk, το 5% της οποίας εξαγοράστηκε από την κινεζική εταιρεία Tencent. Πρόκειται για κολοσσό του διαδικτύου, που μεταξύ άλλων έχει και το WeChat, που κατέβαλε το πόσο των 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,8 δις δολάρια).

Οι Κινέζοι αξιοποίησαν την πρόθεση της Tesla να συνάψει ομολογιακά δάνεια, ενώ με το ποσό αυτό εξασφαλίζεται η κανονική έναρξη παραγωγής του Model 3 το Σεπτέμβριο του Model 3, του μικρότερου μοντέλου της μάρκας για το οποίο υπάρχουν πολλές προσδοκίες.

Έτσι η Tencent είναι πλέον από τους μεγαλομετόχους της Tesla, ενώ δεν είναι απίθανο στην πορεία να αυξήσουν και το ποσοστό τους, καθώς μέχρι στιγμής η τελευταία γράφει μόνο κόκκινα νούμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ