Σε υψηλό εξαετίας η μεταποίηση στην Ευρωζώνη - iefimerida.gr

Σε υψηλό εξαετίας η μεταποίηση στην Ευρωζώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επιχειρήσεις σε όλη την ευρωζώνη πάσχισαν να ανταποκριθούν στη ζήτηση τον περασμένο μήνα παρότι η δραστηριότητα αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της Markit για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, ανήλθε στις 56,2 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011, από το 55,4 τον Φεβρουάριο. Η τιμή συμβάδισε με την αρχική εκτίμηση και διαμορφώθηκε πολύ πάνω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης παραγωγής ανήλθε σχεδόν σε υψηλό εξαετίας στο 57,5 από το 57,3 ενώ σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση είχε διαμορφωθεί στο 57,2.

Ο υποδείκτης για το χρόνο παράδοσης υποχώρησε στο 41,9 από το 43,9, το χαμηλότερο από τον Μάιο του 2011. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν παρότι οι τιμές ενισχύθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούνιο του 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μεταποίηση Ευρωζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ