Πρεσβευτής των ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ρωσία ανακατεύτηκε στις εκλογές - iefimerida.gr

Πρεσβευτής των ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η Ρωσία ανακατεύτηκε στις εκλογές

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Nikki Haley δεν δίστασε να αποκαλύψει την άποψη της ότι η Ρωσία ανακατεύτηκε στις εκλογές που έχρισαν τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Συγκεκριμένα, η υπουργός της Αμερικής για τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε πως «δεν υπάρχει ερώτημα» για το αν η Ρωσία επενέβη στις προεδρικές εκλογές, και έτσι έγινε η τελευταία εκπρόσωπος του Τραμπ που αμφισβήτησε την αξιοπιστία του και δήλωσε ανοιχτά πως το Κρεμλίνο έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην έκβαση των αποτελεσμάτων.

«Φυσικά και νομίζω πως η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές» είπε στην Martha Raddatz στο κανάλι ABC News και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ερώτημα για αυτό. Και νομίζω πως όταν τελειώσουν με όλη αυτήν την διαδικασία, θα πρέπει να απευθυνθούνε στην Ρωσία, θα πρέπει να πράξουν, και θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι οι πράξεις τους θα είναι ηχηρές και θα προκαλέσουν τον κατάλληλο θόρυβο».

Η Nikki Haley συνέχισε λέγοντας πως «Δεν θέλουμε ποτέ καμία χώρα να αναμειγνύεται στις εκλογές μας».

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η στάση της έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν που κρατάνε μέχρι σήμερα οι ηγέτες της χώρας, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ που έχει αρνηθεί πεισματικά όλες τις κατηγορίες που ήθελαν τους ανθρώπους του κόμματος του να συνεργάστηκαν με τους Ρώσους κατά την διάρκεια τις εκλογικής εκστρατείας.

Ο ίδιος βέβαια τελικά παραδέχθηκε πως οι Ρώσοι πιθανότατα να βρισκόντουσαν πίσω από το «χακάρισμα» κάποιων email του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά επέμεινε πως κάτι τέτοιο δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αμερικής από εκεί και πέρα συνεχίζει τις καυστικές του επιθέσεις προς όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που αναφέρουν Ρώσικη εμπλοκή και συνεργασία με τον Τραμπ.

Κατά το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος ανήρτησε στο twitter: «Είναι τα ίδια Fake News ΜΜΕ που λέγαν πως «δεν υπάρχει μονοπάτι νίκης για τον Τραμπ» που τώρα διαδίδουν αυτήν την ψευδή ιστορία με την Ρωσία. Μια ολοκληρωτική απάτη! Η αληθινή ιστορία έχει να κάνει με παρακολούθηση και διαρροή! Βρείτε αυτούς που τα διαρρεύσαν».

Τον Δεκέμβριο πάντως και η CΙΑ και το FBI συμπέραναν πως η Ρωσία προσπάθησε να εμπλακεί στις εκλογές. Σε μια ακρόαση στο Κογκρέσο τον περασμένο μήνα, ο διευθυντής του FBI, James Comey, επιβεβαίωσε ότι η μυστική υπηρεσία διερευνά αν το Κρεμλίνο ήταν σε πλήρη συντονισμό με την ομάδα του Τραμπ κατά την διάρκεια της πολιτικής του εκστρατείας.

Ο Γενικός αρχηγός, Michael Flynn, η επιλογή του προέδρου για την θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί έπειτα από μόνο 3 εβδομάδες που βρισκόταν στο πόστο του, όταν απέτυχε να γνωστοποιήσει μια συνάντηση που είχε με Ρώσους αξιωματούχους κατά την διάρκεια της καμπάνιας.

Η Κ. Hayley που διορίστηκε πρέσβης από τον Τραμπ τον Ιανουάριο, δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια αντίθεση μεταξύ της σκληρής της νοοτροπία και της φαινομενικά ανεκτικής στάσης που έχουν οι άνθρωποι του κόμματος της απέναντι στην Ρωσία.

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας είπε πως ο Πρόεδρος δεν της έχει πει «ούτε μια φορά» να «σταματήσει να χτυπάει την Ρωσία» πάνω σε ζητήματα όπως η προσάρτηση της Κριμαίας και οι συνεχιζόμενες δράσεις στην Ουκρανία και στην Συρία.

«Δεν υπάρχει σχέση αγάπης ή κάτι τέτοιο που να συμβαίνει με την Ρωσία αυτήν την στιγμή» είπε η Haley και συνέχισε: «Καταλαβαίνουν ότι δυναμώνουμε πάλι, ότι ανακτούμε την φωνή μας και ότι ξεκινούμε να ηγούμαστε για μια ακόμη φορά, και ειλικρινά, στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτό είναι το μόνο σχόλιο που ακούω, δηλαδή το γεγονός ότι όλοι είναι πολύ χαρούμενοι που βλέπουν την χώρα να ηγείται ξανά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ