Bank of America: Η διάλυση της Ευρωζώνης θα έπληττε και τη Γερμανία - iefimerida.gr

Bank of America: Η διάλυση της Ευρωζώνης θα έπληττε και τη Γερμανία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κόστος από ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης θα ήταν μεγάλο όχι μόνο τις χώρες του Νότου των οποίων τα νομισμάτα θα υποτιμούνταν αλλά και για τη Γερμανία αφού θα έπληττε τις εξαγωγές.

Οι σχετικές επισημάνσεις γίνονται σε έκθεση της Bank of America, που δημοσιεύεται στον γερμανικό Τύπο (εφημερίδα "Die Welt", περιοδικό "Focus"). Σύμφωνα με αυτή εάν διαλυόταν η Ευρωζώνη, το νέο μάρκο θα ανατιμόταν κατά 15% και αυτό θα είχε συνέπειες στις γερμανικές εξαγωγές, αφού τα γερμανικά προϊόντα θα γινόταν κατά πολύ ακριβότερα.

Βέβαια, όπως αναφέρεται, επί του παρόντος ένας τέτοιος κίνδυνος, διάλυσης της ευρωζώνης, είναι πολύ λιγότερος πιθανός από ό,τι προ διετίας, λόγω ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας.Ένας νέος κίνδυνος θα μπορούσε όμως να εμφανιστεί από τη Γαλλία, διότι η Μαρίν Λεπέν επιθυμεί την έξοδό της από την Ευρωζώνη και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα έχανε μια από τις σημαντικότερες οικονομίες της, ενώ η διάλυσή της θα καθίστατο εκ νέου πιθανή.

Σε περίπτωση διάλυσης της ευρωζώνης, τα νομίσματα των χωρών της νότιας Ευρώπης θα υποτιμούνταν και αυτό θα σήμαινε ότι το γερμανικό μάρκο θα γινόταν κατά 40% ακριβότερο έναντι αυτών, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, οι οποίοι εκτιμούν όμως ότι η Γαλλία θα μπορούσε να ωφεληθεί από την υποτίμηση, αφού το νέο γαλλικό φράγκο θα υποτιμάτο κατά 5%, κάτι το οποίο θα βοηθούσε τις εξαγωγές της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ευρωζώνη Γερμανία μάρκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ