Επιμένει ο Σκουρλέτης για ξεπούλημα της ΔΕΗ: Αυτά που λέω τώρα τα έλεγα από την πρώτη μέρα - iefimerida.gr

Επιμένει ο Σκουρλέτης για ξεπούλημα της ΔΕΗ: Αυτά που λέω τώρα τα έλεγα από την πρώτη μέρα

Φωτογραφία: Sooc/Kώστας Νταντάμης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει στην θέση του για ξεπούλημα της ΔΕΗ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

«Αυτά που λέω για τη ΔΕΗ, τα λέω από την πρώτη ημέρα, δεν τα ανακάλυψα τώρα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης είπες ότι τον καλύπτει απόλυτα η πρόσφατη ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε το Σάββατο και για το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε πως «αγωνιζόμαστε για τον δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης ηλεκτρισμού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «η κατάσταση στην επιχείρηση δεν είναι άσχημη σε τέτοιο βαθμό που λένε, το λένε για να ξεπουληθεί όσο-όσο. Πάντα επί μνημονίου, υπήρχε η προσπάθεια να υποτιμηθεί η αξία της περιουσίας και κάποιοι να κερδίσουν» και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε οι μόνοι που το είπαμε και πριν και μετά, αλλά οι κινήσεις που είναι αναγκασμένη να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι υπό καθεστώς ήττας, της συμφωνίας του 2015. Στο πλαίσιο ενός αρνητικού συμβιβασμού κάνουμε ό,τι μπορούμε να κερδίσουμε κάποια πράγματα και να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

Εξηγώντας τι εννοεί λέγοντας πως θα ξεπουληθεί η ΔΕΗ, ο κύριος Σκουρλέτης δήλωσε: «Ένα σχέδιο που προβλέπει ότι σε ένα χρόνο και κάτι μήνες θα πρέπει να έχει πωληθεί ένα ποσοστό της ΔΕΗ, είναι ένα σχέδιο εξαρχής καταδικασμένο, είναι ένα παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα»

«Η εικόνα της ΔΕΗ είναι κατ'έικόνα και ομοίωση της χώρας. Τι έγινε με τη χώρα, την υπερχρεώσανε και τώρα έχουμε φτάσει στο Ταμείο», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάνος Σκουρλέτης ΔΕΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ