Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες]

Φωτογραφία: ΑP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμβουλοι, αξιωματούχοι και επικεφαλής με περιουσία πολλών εκατομμυρίων είναι οι άνθρωποι που περικλείουν τον Ντόναλντ Τραμπ, με τα διεθνή μέσα να αναφέρουν πως ο Λευκός Οίκος της Προεδρίας Τραμπ είναι ο πιο πλούσιος που έχει υπάρξει ποτέ.

Η λίστα με τους 27 πάμπλουτους στο επιτελείο του, ξεκινά με την κόρη του Ιβάνκα και τον άνδρα της, των οποίων η περιουσία (μαζί με τις επενδύσεις και την επιχείρησή της στην βιομηχανία της μόδα) να φθάνει περίπου στα 590 εκατ. δολάρια.

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η σύζυγός του, μπορεί να μην έχει κάποιον ενεργό ρόλο στον Λευκό Οίκο, αλλά σύμφωνα με την Daily Mail η περιουσία της γκαρνταρόμπας και των κοσμημάτων ξεπερνούν τα 40 εκατ. δολάρια.

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την άλλη, τα βλέμματα έχει συγκεντρώσει και ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, Γκάρι Γκον, ο οποίος ήταν πρώην Πρόεδρος της Γκόλντμαν Σαχτς (διεθνής τράπεζα επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων κλπ). Ο ίδιος μέχρι στιγμής έχει στην κατοχή του περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία ξεπερνά τα 183 εκατομμύρια δολάρια, με την συνολική του περιουσία να εκτοξεύεται στα 487 εκατ. δολάρια.

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Μπορεί βέβαια ως σύμβουλος του Τραμπ να απαγορεύεται να ασχοληθεί για δύο χρόνια σχετικά με θέματα που αφορούν την εταιρία που προέδρευε, αλλά ως επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου θα έχει ενεργό ρόλο σε όλα τα πολιτικά- οικονομικά θέματα που αφορούν τις αμερικάνικες τράπεζες.

Επίσης, ο Ριντ Κόρντις σύμβουλος του Τραμπ στον τομέα της τεχνολογίας και μέλος πάμπλουτης οικογένειας στην Βαλτιμόρη είχε κερδίσει πέρσι 44 εκατ. δολάρια με την συνολική του περιουσία να υπολογίζεται στα 636 εκατ. δολάρια.

Τα ονόματα συνεχίζονται με τον Στιβ Μπάννον, στρατηγικό αναλυτή του Προέδρου να έχει περιουσία 43 εκατ. δολαρίων.

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Από την άλλη, η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από κάθε ομιλία του Τραμπ, Κελιάν Κονγουέι, έχει ήδη περιουσία που ξεπερνά τα 32 εκατ. δολάρια.

Γιατί αποκαλούν αυτόν τον Λευκό Οίκο τον πιο πλούσιο όλων των εποχών -Η ζάπλουτη Ιβάνκα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι μόνοι που φαίνονται να μπήκαν στον Λευκό Οίκο χωρίς γεμάτο πορτοφόλι είναι η γραμματέας εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και οι γραμματέες εκπαίδευσης Μπέτσι Ντεβος και Λίντα ΜακΜάον, οι οποίες προηγουμένως ήταν στο διοικητικό τμήμα μικροεπιχειρήσεων.

Πάντως για να αποφευχθούν τυχόν «παρεξηγήσεις» ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε πει σε ανακοίνωσή του: «Είναι πολύ καλό που ο Πρόεδρος έχει δίπλα του άτομα που έχουν υπάρξει πολύ επιτυχημένα και ευλογημένα. Πολλά περιουσιακά τους στοιχεία θα πουληθούν μέχρι τον Ιανουάριο έτσι ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις συμφερόντων».

Φωτογραφία: ΑP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ σύμβουλοι Λευκός Οίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ