Αισιόδοξος ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Θα κρατήσουμε το έλλειμμα στο 3,1 % του ΑΕΠ - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Θα κρατήσουμε το έλλειμμα στο 3,1 % του ΑΕΠ

Φωτογραφία: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ισπανία θα κατορθώσει να πιάσει τον δημοσιονομικό στόχο του 3,1% του ΑΕΠ της που έχει τεθεί από την ΕΕ για το 2017, υποστηρίζει ο Λουίς ντε Γκίντος σε συνεντεύξεις του στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων El Pais και Cinco Días.

«Εχουμε έναν σώφρονα προϋπολογισμό με τον στόχο του να φθάνει το 3,1%, τον οποίο και θα πετύχουμε», τονίζει στην συνέντευξή του ο Λουις ντε Γκίντος.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση μειοψηφίας ανακοίνωσε αυξημένα κοινωνικά μέτρα κατά την καθυστερημένη κατάθεση του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό του 2017, δείχνοντας πως απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας.

Η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι ευελπιστεί περισσότερο σε μία στιβαρή ανάπτυξη και στη φορολογία εισοδήματος για το 2017 ως μέτρο ικανό για να συμβάλει στη μείωση του ελλείμματος, απ’ ότι στην πολιτική της περικοπής δαπανών, που χαρακτήρισε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησής της.

Η κυβέρνηση προβλέπει πως η οικονομική ανάπτυξη θα φθάσει το 2,5% το τρέχον έτος.

Κατά το περασμένο έτος το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ισπανίας, για πρώτη φορά από την εμφάνιση της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, είχε κατορθώσει να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο που είχε συμφωνηθεί με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λουίς ντε Γκίντος Ισπανία ΑΕΠ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ