Τραμπ: Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε μόνοι μας - iefimerida.gr

Τραμπ: Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε μόνοι μας

Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμος να ρυθμίσει μόνος του το πρόβλημα με τη Βόρειο Κορέα, χωρίς την αρωγή της Κίνας δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Εάν η Κίνα δεν ρυθμίσει το βορειοκορεατικό, θα το κάνουμε εμείς», δηλώνει ο Τραμπ με πρόθεση να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα και την επιμονή του, ενόψει της διήμερης επίσκεψης του Ζινπίνγκ, την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, όπως μεταδίδουν οι Financial Times. Ο Τραμπ θα δεχθεί τον Κινέζο ομόλογό του στην ιδιόκτητη κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριδα.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ μπορούν να δράσουν μόνες τους, χωρίς να αναμένουν τη συνδρομή της Κίνας, ο Τραμπ εμφανίζεται κατηγορηματικός, χωρίς να προσθέτει άλλες λεπτομέρειες: «Απολύτως».

«Η Κίνα θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα ας βοηθήσει, ή όχι, με την Βόρειο Κορέα. Εάν δεν το κάνει, αυτό δεν θα είναι καλό για κανέναν μας», προσθέτει

Σήμερα, εξάλλου, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ Νίκι Χάλεϊ διεμήνυσε πως οι ΗΠΑ προτίθενται «να ασκήσουν πιέσεις» στην Κίνα ώστε να «αναλάβει δράση» κατά της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών στην οποία αποδύεται η Βόρειος Κορέα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Βόρεια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ