Μαγιονέζα σπιτική, αυθεντική - iefimerida.gr

Μαγιονέζα σπιτική, αυθεντική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε συνηθίσει να την αγοράζετε έτοιμη, αλλά καμία δεν συγκρίνεται με αυτήν που θα κάνετε μόνοι σας. Εξάλλου, θα είναι η μοναδική χωρίς συντηρητικά.

Η συνταγή είναι πολύ απλή.

Υλικά

  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας μoυστάρδα
  • 1 ποτηράκι λάδι καλαμποκιού (όσο πάρει, όχι ελαιόλαδο, πάντως)
  • Αλάτι και πιπέρι
Μαγιονέζα σπιτική, αυθεντική | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Βγάλτε το αυγό από το ψυγείο 1 ώρα νωρίτερα
  • Βάλτε σε ένα μεσαίο μπολάκι τον κρόκο αυγού -Προσθέστε τη μουστάρδα, το ξύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι
  • Με μίξερ χειρός χτυπήστε αρκετά -Αν δυσκολεύεστε, χτυπήστε έντονα με αυγοδάρτη
  • Ρίξτε λίγο λάδι, χτυπήστε ώστε να πάρει σώμα, ξαναρίξτε λίγο λάδι
  • Χτυπήστε καλά και δραστήρια για 2 λεπτά
  • Αν η μαγιονέζα βγει πολύ παχιά, προσθέστε λίγο δροσερό νερό
  • Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο λάδι και χτυπήστε κι άλλο
  • Μην σταματήσετε ποτέ το χτύπημα, αλλιώς θα «πέσει»
  • Είναι έτοιμη!
  • Προσοχή: Η μαγιονέζα διατηρείται μόνο 48 ώρες στο ψυγείο, κάντε μικρή ποσότητα
  • Οταν η μαγιονέζα είναι έτοιμη μπορείτε να την αρωματίσετε με βότανα (σχοινόπρασο, μαϊντανό κλπ)
Μαγιονέζα σπιτική, αυθεντική | iefimerida.gr 1

Φάτε την με όλα! Δοκιμάστε την, ωστόσο, όπως την τρώνε οι Γάλλοι: με σκληρά, βραστά αυγά.

Μαγιονέζα σπιτική, αυθεντική | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μαγονέζα αυθεντική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ