ΓΑΠ: Ο Παπαδήμος έχει Plan B - Υποχρεωτικό κούρεμα - iefimerida.gr

ΓΑΠ: Ο Παπαδήμος έχει Plan B - Υποχρεωτικό κούρεμα

Παπανδρέου: Ο Παπαδήμος έχει Plan B - Υποχρεωτικό κούρεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου για το υποχρεωτική απομείωση του ελληνικού χρέους στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για το PSI αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στη χτεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η πληροφορία για Plan B του πρωθυπουργού προήλθε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Ουσιαστικά, το Plan B του Λουκά Παπαδήμου είναι αυτό το οποίο σκιαγράφησε προχτές συνέντευξή του στους New York Times, όπου είχε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να νομοθετήσει για υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του χρέους στην περιπτωση που οι ιδιώτες πιστωτές μας δεν συμφωνήσουν στο σχέδιο που προτείνει η πλευρά της Τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν απαισιόδοξος για την έκβαση του PSI. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις «μεγάλες δυσκολίες» που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις αλλά και στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη, που καθιστούν ιδιαίτερα αμφίβολη την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ