Αρχίζουν τα... όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση -Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία - iefimerida.gr

Αρχίζουν τα... όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση -Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στον πιο σκληρό πυρήνα των διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης συνεδριάζει στις 12.30 η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία του πρωθυπουργού, προκειμένου να… ζυγίσουν τις εξελίξεις.

Οι τάσεις ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των επιχειρημάτων τους, αν και ο λογαριασμός θα είναι εκ των πραγμάτων βαρύς με αποτέλεσμα σύσσωμο το κόμμα να προσκρούσει σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Κοινή συνισταμένη είναι πως κανείς δεν επικροτεί την κυοφορούμενη συμφωνία με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει «μαχαίρι» στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου καθώς και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Πλην όμως, η ηγεσία έχει αποφασίσει να τελειώνει το σήριαλ των μακρόσυρτων διαπραγματεύσεων για να περάσουν στην επόμενη μέρα.

Με φόντο τα παραπάνω, αναμένεται το κατάλληλο «μασάζ» στα μέλη του οργάνου για τα μέτρα από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ενημέρωσης όλων. Ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει Κεντρική Επιτροπή και σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Γκρίνιες παντού

Υπουργοί, βουλευτές και στελέχη τόσο από την πλειοψηφία, αλλά και από τους «53» δεν κρύβουν την ανησυχία τους και όπως όλα δείχνουν οι γκρίνιες δεν πρόκειται να λείψουν ούτε αυτή τη φορά, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης.

Το πιθανότερο πάντως είναι ότι μετά την ψυχοθεραπεία των επόμενων ημερών, οι 153 θα βάλουν πλάτη στα μέτρα καθώς ουδείς επιθυμεί στην παρούσα φάση να γίνουν εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ