Πρωταπριλιάτικα αστεία... τέλος, σε εφημερίδες της Σουηδίας και της Νορβηγίας - iefimerida.gr

Πρωταπριλιάτικα αστεία... τέλος, σε εφημερίδες της Σουηδίας και της Νορβηγίας

Φωτογραφία: BERTIL ERICSON/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανακοίνωσή τους ο σουηδικός και ο νορβηγικός τύπος ενημέρωσαν, ότι δεν θα συμμετάσχουν στην παράδοση της Πρωταπριλιάς, όπου συνηθίζεται οι εφημερίδες να κυκλοφορούν με ψεύτικες ειδήσεις λόγω της ημέρας.

Ο λόγος είναι ότι δε θέλουν οι «μη αληθείς ειδήσεις» λόγω πρωταπριλιάς, να διαδοθούν ως ψευδείς ειδήσεις και να γίνουν viral ως πραγματικές.

Σε μία προσπάθεια να αποφύγει τη μάστιγα των «fake news» ο διευθυντής σύνταξης της Smalandsposten, Magnus Karlsson, ανακοίνωσε μέσω του site ότι δε θέλει να συνδεθεί το όνομα της εφημερίδας με τη διάδοση «δυνητικά ιογενών και λανθασμένων ειδήσεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εργαζόμαστε με πραγματικές ειδήσεις. Ακόμα και την Πρωταπριλιά» πρόσθεσε.

Το παράδειγμα θα ακολουθήσουν και άλλες εφημερίδες της Σουηδίας όπως οι Dalarnas Tidningar, Hallpressen και Vasterbottens-Kuriren.

Το ίδιος θα συμβεί και στη Νορβηγία όπου, οι μεγαλύτεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί όπως το κρατικό κανάλι NRK και οι εφημερίδες Aftenposten, VG και Dagbladet αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την παράδοση της 1ης Απριλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πρωταπριλιά τύπος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ