Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τις συχνές πολυδάπανες «αποδράσεις» του στη Φλόριντα - iefimerida.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τις συχνές πολυδάπανες «αποδράσεις» του στη Φλόριντα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τον χρόνο που περνά στο Μαρ-α-Λάγκο, το πολυτελές θέρετρό του στη Φλόριντα, λέει ο εκπρόσωπός του Σον Σπάισερ.

Από τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε τα ηνία των ΗΠΑ ο Τραμπ έχει περάσει τουλάχιστον επτά Σαββατοκύριακα στον αποκαλούμενο «Χειμερινό Λευκό Οίκο».

Τα έξοδα για την ασφάλεια του προέδρου και των συνεργατών του υπερβαίνουν σύμφωνα με εκτιμήσεις τα τρία εκατομμύρια δολάρια ανά ταξίδι και η τοπική αστυνομία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες στην περιφρούρηση της κοντινής κωμόπολης Palm Beach για τον πρόεδρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τις συχνές πολυδάπανες «αποδράσεις» του στη Φλόριντα | iefimerida.gr 0

Απαντώντας σε ερώτηση του δικτύου Fox 5 αν ο Τραμπ ανησυχεί για τη «γκρίνια» και τις επικρίσεις αναφορικά με το υψηλό κόστος των ταξιδιών του και κατά πόσον αυτό επηρέασε την απόφασή του να μην πάει το περασμένο Σαββατοκύριακο ή το ερχόμενο στο Μαρ-α-Λάγκο ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε: «Όχι, [ο κ. Τραμπ] νιώθει υπέροχα.»

Οι «αποδράσεις» αναψυχής του Προέδρου έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές του υποσχέσεις όταν έλεγε ότι «σπάνια θα φεύγει απ’ το Λευκό Οίκο γιατί είναι τόσο πολλή η δουλειά που πρέπει να γίνει».

Αλλά ο Τραμπ δεν δείχνει διατεθειμένος να σταματήσει τα ταξίδια του στο θέρετρό του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τις συχνές πολυδάπανες «αποδράσεις» του στη Φλόριντα | iefimerida.gr 1

Ωστόσο, ΜΜΕ και πολιτικοί αντίπαλοι εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις ως προς το πώς θα λειτουργήσει σωστά η Προεδρία στο Μαρ-α-Λάγκο. Ο Τραμπ δέχθηκε κατακραυγή όταν επισκέπτες που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με εκείνον στο θέρετρο, κατέγραψαν στα social media την αντίδρασή του σε μια βορειοκορεατική πυραυλική δοκιμή.

Στο ίδιο ταξίδι ένας επισκέπτης του Μαρ-α-Λάγκο ανήρτησε στο Facebook φωτογραφία του μ’ έναν αξιωματικό, που μετέφερε κατά πως φαίνεται σε ειδική βαλίτσα τους κωδικούς εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων...

Ο Ντόναλντ Τραμπ «νιώθει υπέροχα» για τις συχνές πολυδάπανες «αποδράσεις» του στη Φλόριντα | iefimerida.gr 2

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι η Υπηρεσία Λογοδοσίας της Κυβέρνησης θα εξετάσει τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η Μυστική Υπηρεσία στο Μαρ-α-Λάγκο καθώς και το κόστος των μετακινήσεων κυβερνητικών στελεχών και υπαλλήλων εκεί.

Υπολογίζεται ότι το κόστος για την ασφάλεια των επισκέψεων του Τραμπ στο θέρετρό του στη διάρκεια της τετραετούς θητείας του θα φθάσει τα 600 εκατομμύρια δολάρια -λίγο πάνω απ’ το ποσό που σκοπεύει να περικόψει η κυβέρνησή του από κοινωνικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ