Καταλονία: Λιγότεροι αυτοί που θέλουν την ανεξαρτησία - iefimerida.gr

Καταλονία: Λιγότεροι αυτοί που θέλουν την ανεξαρτησία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αριθμός των Καταλανών που αντιτίθενται στην απόσχιση της πλούσιας περιφέρειας από την Ισπανία αυξήθηκε στο 48,5% το τελευταίο τρίμηνο σε σύγκριση με το 44,3% που υποστηρίζει την απόσχιση σε δημοσκόπηση του Center for Opinion Studies της τοπικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο επιλογών απ’ τον Ιούνιο του 2015, λίγο πριν τις τελευταίες εκλογές στην βορειανατολική αυτή περιφέρεια.

Το 48,5% απάντησε «όχι» στην ερώτηση «Θέλετε να γίνει ανεξάρτητο κράτος η Καταλονία» και το 44,3% είπε «ναι».

Σε ανάλογη δημοσκόπηση τον περασμένο Δεκέμβριο το 46,8% των ερωτηθέντων αντιτάσσονταν στην ανεξαρτησία της Καταλονίας ενώ την υποστήριζε το 45,3%. Το χάσμα του 1,5% αυξήθηκε τώρα στις 4,2 ποσοστιαίες μονάδες.

Καταλονία: Λιγότεροι αυτοί που θέλουν την ανεξαρτησία | iefimerida.gr 0

Διαδηλωτές στη Βαρκελώνη διαμαρτύρονται για τις ενέργειες της τοπικής κυβέρνησης υπέρ της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία (19 Μαρτίου 2017)

Μια άλλη ερώτηση πρότεινε διάφορες επιλογές στους ερωτηθέντες ως προς το ποιο μέλλον είναι το καλύτερο για την Καταλονία: ως περιφέρεια της Ισπανίας, ως comunidad autónoma -δηλαδή αυτόνομη περιφέρεια- όπως είναι τώρα, ως κρατίδιο μιας ομοσπονδιακής Ισπανίας ή ως πλήρως ανεξάρτητο κράτος.

Το 28,5% προτιμά να διατηρηθεί το status quo (σχεδόν 5% πάνω σε σχέση με την τελευταία σφυγμομέτρηση).

Ωστόσο, η δημοφιλέστερη επιλογή με 37,3% παραμένει ένα πλήρως ανεξάρτητο κράτος, ενώ δύο στους δέκα (21,7%) προτιμούν την Καταλονία ως κρατίδιο μιας ομοσπονδιακής Ισπανίας (σημαντική πτώση σε σχέση με το 29.2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καταλονία Ισπανία Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ