Κυβέρνηση: Κανένα ναυάγιο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: Κανένα ναυάγιο, οι θεσμοί θα επιστρέψουν στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί ναυαγίου στο EuroWorking Group και υποστηρίζει πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία.

«Δεν υπάρχει ρήξη Τσίπρα - Τσακαλώτου»

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αναμένεται εντός της ημέρας η απόφαση των τεχνικών κλιμακίων για το αν θα επιστρέψουν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα.

Από την κυβέρνηση υποστηρίζουν, επίσης, πως σε καμία περίπτωση δεν έχει χαθεί η αισιοδοξία για συμφωνία και διαψεύδουν ότι υπάρχει ένταση στις σχέσεις Τσίπρα - Τσακαλώτου.

Αμπαλάζ μέτρων ενόψει Πολιτικού Συμβουλίου

Πώς εξηγείται τότε ότι δεν έκλεισε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στο Euroworking Group;

Καλά πληροφορημένες πηγές υπενθυμίζουν πως αύριο, Σάββατο 1η Απριλίου, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας «πάγωσε» το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να μην αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τα κορυφαία στελέχη για την επώδυνη συμφωνία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός «αμπαλάζ μέτρων», όπως π.χ. να κερδίσει τις συλλογικές συμβάσεις, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει και να περάσει τα υπόλοιπα μέτρα.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EWG αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία.

Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές, τέλος, εκτοξεύουν βολές στον απόηχο δημοσιευμάτων για... ναυάγιο, λέγοντας πως «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους», αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» που έκανε λόγο για ναυάγιο και ρήξη Τσίπρα - Τσακαλώτου.

ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε ανακοινώσεις ως αργά το απόγευμα

Μετά το Μαξίμου, όμως, και από το υπουργείο Οικονομικών υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρει πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις ως αργά το απόγευμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως τώρα οι θεσμοί διαβουλεύονται μεταξύ τους, καθώς έχει ανακύψει πρόβλημα με το ΔΝΤ, γιατί το Ταμείο έχει ξαναβάλει εδώ και δύο ημέρες θέμα ομαδικών απολύσεων και lock out.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ