Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες]

Φωτογραφία: FBI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη δημοσιότητα έδωσε το FBI εικόνες που τραβήχτηκαν λίγες ώρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 από την Αλ Κάιντα.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ό,τι έχει απομείνει από το αμερικανικό αεροσκάφος (της πτήσης 77) που έπεσε στο Πεντάγωνο και συγκεκριμένα στον νότιο πύργο, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στις εικόνες-σοκ φαίνονται οι πυροσβέστες που προσπαθούν να σβήσουν την φωτιά στο σημείο και οι πράκτορες του FBI που συλλέγουν ευρήματα για τη μετέπειτα έρευνα, χωρίς να γνωρίζουν εκείνη τη στιγμή αν θα υπάρξει κι άλλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ακόμη, εναέρια πλάνα δείχνουν το τεράστιο μέγεθος της καταστροφής με τους πράκτορες να περπατούν κυριολεκτικά μέσα στα συντρίμμια.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Συγκεκριμένα, ήταν περίπου 9 το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν στην πτήση 77 των American Airlines εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να συντριβεί περίπου μία ώρα μετά στο Πεντάγωνο και 189 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Από τα 189 άτομα που σκοτώθηκαν, τα 64 ήταν οι επιβάτες του αεροπλάνου και τα 125 εργάζονταν στις εγκαταστάσεις του Πενταγώνου, μία ανάσα μακριά από τον Λευκό Οίκο.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Το αεροπλάνο συνετρίβη ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, δημιουργώντας μία τρύπα περίπου 6 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα βάθος.

Μάλιστα, η καταστροφή ήταν συγκλονιστική, με τους πυροσβέστες να χρειάζονται μέρες για να σβήσουν εντελώς την έντονη φωτιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι 27 εικόνες δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του FBI με τίτλο «Εικόνες από την επίθεση και έρευνας της 11ης Σεπτεμβρίου».

Στις φωτογραφίες φαίνονται μάλιστα τμήματα από τα συντρίμμια του αεροπλάνου, όπως κομμάτια από μεγάλα μέταλλα και το γράμμα «C» (από το American Airlines) που αναγραφόταν στο εξωτερικό μέρος του αεροσκάφους.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Σε μία άλλη σοκαριστική φωτογραφία φαίνονται οι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να σβήσουν την φλόγες έχοντας κατάμαυρο πρόσωπο, ενώ σε άλλες άτομα μεταφέρουν τούβλα, ξύλα και ότι έχει απομείνει από την επίθεση φορώντας ειδικά προστατευτικά στο κεφάλι τους.

Βέβαια δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αμφισβητούν τις φωτογραφίες, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν έχει γίνει επίθεση στο Πεντάγωνο.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Ειδικότερα, ποίκιλα σχόλια είχε προκαλέσει κι ένα βίντεο από την σύγκρουση, με πολλούς να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να είχαν μείνει άθικτα τα τζάμια των πάνω ορόφων όταν προσέκρουσε το αεροπλάνο στην πτέρυγα.

Άλλοι λένε πως το Πεντάγωνο χτυπήθηκε από έναν πύραυλο και όχι από αεροπλάνο, ενώ ερωτήματα υπάρχουν και γύρω από το πως δημιουργήθηκε μία μόνο τόσο μικρή τρύπα από ένα τόσο μεγάλο αεροσκάφος.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Πάντως σε όσους υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία συντριβή στο σημείο, ο Allyn Ε Kilsheimer, ο οποίος ήταν ο πρώτος μηχανικός που έφτασε στο σημείο, είχε περιγράψει όλα όσα είχε δει όταν είχε φθάσει εκεί.

Ο Kilsheimer, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της KCE Structural Engineers PC στην Ουάσινγκτον, είχε δηλώσει: «Είδα το φτερό του αεροπλάνου μέσα στο κτίριο. Συνέλεξα κομμάτια από το αεροπλάνο που αναγραφόταν σε αυτά το όνομα της εταιρίας. Κράτησα στα χέρια μου το τμήμα της ουράς του αεροπλάνου και βρήκα το μαύρο κουτί. Εντάξει;», είχε αναφέρει ο ίδιος.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Τα τμήματα του Πενταγώνου που καταστράφηκαν, ξαναχτίστηκαν το 2002 και τον Αύγουστο του ίδιου έτους το προσωπικό πήγε ξανά στο μέρος που δούλευε πριν την επίθεση.

Στο πάρκο κοντά στο Πεντάγωνο δημιουργήθηκε ένα μνημείο για τα θύματα, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2008. Στο πάρκο επίσης υπάρχει μία πλάκα για καθένα από τα 189 άτομα που έχασαν των ζωή τους.

Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 16
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 17
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 18
Στο φως άγνωστες φωτογραφίες-σοκ του FBI από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο [εικόνες] | iefimerida.gr 19

Φωτογραφία: FBI

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ