Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπαδήμο - iefimerida.gr

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπαδήμο

Κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον Παπαδήμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κοινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα γίνει σήμερα το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών του Λουκά Παπαδήμου στη μία το μεσημέρι όταν θα συναντήσει τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Χθες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στις χώρες της Ευρωζώνης και δόθηκε βάρος στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στο επίκεντρο τέθηκε και η πορεία του PSI όπου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος ενημέρωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, αναλυτικά, για τις κρίσιμες συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις πολιτικές εξελίξεις που απορρέουν από τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό, τα άλλα δυο κόμματα να καταστήσουν ξεκάθαρη την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς παρατηρούνται αρρυθμίες.

Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το PSI και το νεο δανειακό πρόγραμμα καθώς και οι πολιτικές εξελίξεις που προσδιορίζουν απασχόλησαν και τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον Παπαδήμου χτες

Ο Λουκάς Παπαδήμος συγκάλεσε ενδιαμέσως ευρεία σύσκεψη με εννέα υπουργούς, τους κ.κ. Βενιζέλο, Γιαννίτση, Αβραμόπουλο, Χρυσοχοίδη, Βορίδη, Κουτρουμάνη, Παπαϊωάννου Ρέππα και Καψή με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, επισήμανε ότι στα κρίσιμα νομοσχέδια που άπτονται της διαπραγμάτευσης με την Tρόικα και είναι υποχρέωση της χώρας δεν χωρούν παλινωδίες και δεύτερες σκέψεις, αλλά χρειάζεται η ενεργός στήριξη και των τριών κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ