Στο... περίμενε η κυβέρνηση για τεχνική συμφωνία - iefimerida.gr

Στο... περίμενε η κυβέρνηση για τεχνική συμφωνία

Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντίστροφα μετρούν στην κυβέρνηση για την τεχνική συμφωνία (SLA) η οποία ενδέχεται να επισφραγιστεί στο eurogroup της 7ης Απριλίου, προκειμένου να μπει τέλος στο σήριαλ της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο πρωθυπουργός, στην κρίσιμη αυτή φάση, στρέφει την προσοχή του σε δύο κατευθύνσεις:

  • αφενός στο περιεχόμενο της επώδυνης συμφωνίας και στα σκληρά μέτρα που απορρέουν.
  • αφετέρου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζει με...καζάνι που βράζει, εξαιτίας των πολλαπλών αδιεξόδων στα οποία προσκρούει η πολιτική τους.

Η ηγεσία του Μαξίμου, φέρεται διατεθειμένη να προβεί σε κομματική συνεδρίαση ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να έχει κάτι χειροπιαστό να παρουσιάσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να ενεργοποιήσει τα αριστερά αντανακλαστικά των συντρόφων που γκρινιάζουν με το … αντίδωρο των εργασιακών.

Ο Τσίπρας βλέπει τον διευθυντή του ILO
Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις για να κερδίσει όσο περισσότερα μπορεί στο πεδίο των εργασιακών.

Ο πρωθυπουργός συναντά στις 2.30 τον γενικό διευθυντή του διεθνούς γραφείου εργασίας των Ηνωμένων Εθνών Γκάι Ράιντερ. Και αναμένεται εκ νέου να στείλει το μήνυμα ότι «πρέπει να επαναφέρουμε την ευρωπαική κανονικότητα στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα».

Αν η κυβέρνηση καταφέρει να κερδίσει τα εργασιακά, είναι βέβαιον πως αυτό θα βοηθήσει το Μαξίμου στο να οικοδομήσει και το όλο στόρι για τις επερχόμενες ψηφοφορίες. Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφιστούν κάποια μέτρα που θα έχουν συμφωνηθεί για το κλείσιμο της αξιολόγησης -αφότου επιτευχθεί τεχνική συμφωνία- και όπως όλα δείχνουν οι βουλευτές μπορεί και να κληθούν να βάλουν πλάτη σύντομα.

Μετά την αξιολόγηση, ο πονοκέφαλος για το χρέος

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας όλο το βάρος των κυβερνητικών θα πέσει στη διαπραγμάτευση για το χρέος, με ημερομηνία ορόσημο την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας τράπεζας στις 21-23 Απριλίου.

Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος που ζητά το ΔΝΤ έχει τεθεί ως προϋπόθεση από το Ταμείο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα αλλά και από την ΕΚΤ για την ένταξη της χώρας μας στην ποσοτική χαλάρωση. Όπερ σημαίνει πως ακόμα και αν υπάρξει τεχνική συμφωνία στο επόμενο eurogroup δεν θα τελειώσουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς θα βρεθεί στις συμπληγάδες ταμείου και Γερμανίας που έχει ακόμα αρκετές επιφυλάξεις για την ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου κυβέρνηση μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ