Γιατί οι μαμάδες μπερδεύουν τα ονόματα των παιδιών τους; Η επιστημονική εξήγηση - iefimerida.gr

Γιατί οι μαμάδες μπερδεύουν τα ονόματα των παιδιών τους; Η επιστημονική εξήγηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν είστε το αγαπημένο μοναχοπαίδι μίας οικογένειας, τότε σίγουρα έστω και μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής σας η μητέρα σας σας είχε φωνάξει με τα ονόματα της αδερφής ή του αδερφού σας.

Στην ίδια θέση μπορεί πλέον να βρίσκεστε κι εσείς, φωνάζοντας το ένα σας παιδί με το όνομα του άλλου. (Ποιος ξεχνάει τα δίδυμα της οικογένειας Γουέσλι στον Χάρι Πότερ;!) Η αλήθεια είναι πως αυτό το φαινόμενο είναι πολύ περίεργο, αφού συνήθως οι άνθρωποι ξεχνούν κάτι με το οποίο δεν έχουν μεγάλη οικειότητα. Ποιος μπορεί όμως να κατηγορήσει μία μητέρα για κάτι τέτοιο;

Το μπέρδεμα τον ονομάτων δεν είναι ούτε δείγμα κακής μνήμης, ούτε ανεύθυνης μητέρας, ούτε ομοιότητας δύο ανθρώπων και δύο ονομάτων. Και κυρίως δεν αποτελεί απόδειξη πως ο άνθρωπος του οποίου το όνομα μπερδεύετε δεν είναι σημαντικός για εσάς.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο BOVARY.GR πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαμά μητέρα ονόματα παιδιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ