Ιταλία: Σώοι οι 140 μετανάστες μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Μεσογείου - iefimerida.gr

Ιταλία: Σώοι οι 140 μετανάστες μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Μεσογείου

Φωτογραφία: Proactiva Open Arms via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι περισσότεροι από τους 146 μετανάστες που θεωρούνταν αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο του πλοιαρίου στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά της Λιβύης, έφτασαν την Πέμπτη σώοι και ασφαλείς στη Σικελία, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Την Τετάρτη, ένας 16χρονος από την Γκάμπια που διασώθηκε μισολιπόθυμος από ένα πλοίο ανθρωπιστικής οργάνωσης και μεταφέρθηκε στη Λαμπεντούζα είχε πει στις αρχές ότι οι υπόλοιποι μετανάστες πνίγηκαν. Στην πραγματικότητα, οι 140 από αυτούς περισυνελέγησαν από ένα γερμανικό πλοίο όταν το φουσκωτό τους άρχισε να βυθίζεται, αλλά ο νεαρός δεν το αντιλήφθηκε καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Οι μετανάστες που έφτασαν στη Σικελία επιβεβαίωσαν ότι συνολικά στο πλοιάριο που είχε αποπλεύσει τη Δευτέρα από τη Λιβύη επέβαιναν 147 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ έχει βρεθεί ένα πτώμα ενώ άλλοι πέντε μετανάστες αγνοούνται.

REUTERS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες αγνοημένοι πλοιάριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ