Σάλος από τους Βρετανούς στο Twitter για το κόστος του Brexit - «Θα μας κοστίσει 58.7 δις» - iefimerida.gr

Σάλος από τους Βρετανούς στο Twitter για το κόστος του Brexit - «Θα μας κοστίσει 58.7 δις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος προκλήθηκε στο twitter Βρετανών πολιτών, όταν αποκαλύφθηκε το ποσό που αναμένεται να χρεώσει την χώρα τους το Brexit.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει το φθινόπωρο, ο Υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond, παραδέχθηκε ότι το Brexit θα επιφέρει μια μαύρη τρύπα ύψους £59 δισεκατομμυρίων στα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το Γραφείο για την Ευθύνη Προϋπολογισμού (OBR) ανακοίνωσε ότι τα επόμενα 5 χρόνια η Μ. Βρετανία θα δανειστεί αθροιστικά ένα ποσό της τάξης των 122 δισεκατομμυρίων, 59 εκ των οποίων θα είναι αποτέλεσμα της απόφασης της χώρας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ο Hammond είχε δηλώσει στην Βουλή Κοινοτήτων:

«Το Brexit καθιστά όλο και πιο επείγουσα την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τις μακροπρόθεσμες αδυναμίες της οικονομίας μας, όπως το χάσμα παραγωγικότητας, την πρόκληση στέγασης,και την επιβλαβής ανισορροπία της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας κατά μήκος της χώρας μας».

Η αντίδραση των ανθρώπων του twitter στην είδηση ότι το Brexit θα ζημιώσει την χώρα με χρέος 58.7 δισεκατομμυρίων ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενη:

Brexit σημαίνει...δισεκατομμύρια παραπάνω χρέος

Ενώ κάποιος άλλος ανέφερε:

Το κόστος του Brexit είναι 122δις για τα επόμενα 5 χρόνια. Από που έρχονται τότε τα μυθικά 350 εκατομμύρια ανά βδομάδα για το NHS;

Και ένας τρίτος είπε καυστικά:

Συντηρητικοί υπουργοί του Brexit φαίνεται ότι αντιτίθενται σε ανεξάρτητες οικονομικές προβλέψεις που βασίζονται σε στοιχεία και όχι σε πατριωτικές ελπίδες.

Μια φράση όμως ξεχώρισε από τις υπόλοιπες:

Το Brexit θα κοστίσει 58.7 δισεκατομμύρια. Ας τα ξοδέψουμε αντ’αυτού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας(NHS).

Κάποιος μάλιστα του απάντησε να κολλήσει αυτήν την φράση σε ένα λεωφορείο και ο ίδιος το έκανε πραγματικότητα αλλά με την χρήση του photoshop.

Σάλος από τους Βρετανούς στο Twitter για το κόστος του Brexit - «Θα μας κοστίσει 58.7 δις»  | iefimerida.gr 0

Εντωμεταξύ, στο παρακάτω διάγγελμα που ακούστηκε στο Βρετανικό κοινοβούλιο, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αναφέρθηκε δύο φορές:

«Ο πρωθυπουργός, αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, έχει υποσχεθεί να επενδύσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας και εμείς θα εφαρμόσουμε αυτήν την υπόσχεση: Θα υποστηρίξουμε το πλάνο πενταετίας του NHS με 10 δισεκατομμύρια πρόσθετης χρηματοδότησης κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος της χρονιάς 2020-2021».

Η Επιτροπή Υγείας όμως δήλωσε ότι η πρόσθετη χρηματοδότηση του κράτους για την υγεία είναι 4.5 δισεκατομμύρια και όχι 10, και η FullFact συμφωνεί με αυτό το συμπέρασμα:

Συνολικά οι δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν κατά 4.5 δισεκατομμύρια,αφού λάβουμε υπόψη και τον πληθωρισμό. Τα 10 δισεκατομμύρια συμπεριλαμβάνουν ένα έξτρα έτος δαπανών και έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τον συνολικό προϋπολογισμό του NHS παρά για τις ευρύτερες υγειονομικές δαπάνες. Μέσα στα 10 δισεκατομμύρια που αναφέρονται, συνυπολογίζονται 6 χρόνια, δηλαδή μετρώντας την αξία των χρημάτων που είχαν ξοδευτεί ήδη από το προηγούμενο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Twitter Hammond Εθνικό Σύστημα Υγείας(NHS)
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ