Η δίαιτα...αλλιώς: Το βιβλίο της Αννας Μαρίας Παπίρη που ελέγχει το βάρος μας, υγιεινά - iefimerida.gr

Η δίαιτα...αλλιώς: Το βιβλίο της Αννας Μαρίας Παπίρη που ελέγχει το βάρος μας, υγιεινά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αννα Μαρία Παπίρη, δημοσιογράφος, συγγραφέας με εμπειρία σε πολλά μεγάλα περιοδικά με ιστορία.

Μετά το πρώτο της βιβλίο, «Η επανάσταση της νεότητας», ό,τι καλύτερο έχουμε διαβάσει για την νεότητα, την καλή μας εμφάνιση και την αντιγήρανση, έρχεται το νέο της βιβλίο, ακόμα πιο εντυπωσιακό και πρωτότυπο σαν περιεχόμενο και εικόνα, με τον τίτλο «Η δίαιτα...αλλιώς».

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
«Δεν μιλάμε για δίαιτα. Είναι το μόνο βιβλίο για τον έλεγχο του βάρους που δεν επιδιώκει να κάνουμε τούμπα τη ζωή μας. Η δίαιτα…αλλιώς με ήπιο τόνο μας δείχνει αρχικά το δρόμο της ευζωίας, της ευεξίας και της απώλειας βάρους μέσα από την Ελληνική διατροφή και την καλλισθενική άσκηση η οποία έχει επιρροές από την Αρχαία Ελλάδα.
Μας οδηγεί και μας μυεί μέσα από τις πιο σημαντικές επιστημονικές έρευνες στο κόσμο της υγείας και της καταπολέμησης της παχυσαρκίας».

Στους εφήβους έχουμε αυτή τη τρομερή πρωτιά στην Ευρώπη.

«Και όχι μόνο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( ΟΟΣΑ) το ποσοστό παχυσαρκίας αυξάνεται στις πιο αναπτυγμένες χώρες.
Η ύφεση που ξεκίνησε το 2008 οδήγησε πλήθος οικογενειών να μειώσουν τα έξοδα σε φαγητό αλλά και να κάνουν πιο ανθυγιεινές επιλογές».

Ξέρουμε ποια ομάδα του πληθυσμού έχει μεγαλύτερη επιβάρυνση;

«Oι γυναίκες. Αυτές δείχνουν να έχουν ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα, επίσης οι λιγότερο μορφωμένοι και οι οικονομικά αδύνατοι. Γι αυτό και οι ερευνητές του ΟΟΣΑ σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό η οικονομική κρίση να προώθησε την εξάπλωση της παχυσαρκίας».

Οπότε με το βιβλίο σας θέλετε να βάλετε φρένο σ αυτή την εξέλιξη;

«Mε το βιβλίο μου να αναβαθμίσουμε τη ζωή μας με την Ελληνική διατροφή η οποία μπορεί να βελτιώσει τους δείκτες της υγείας μας, να μας δώσει ευεξία και δημιουργικότητα και να μας βοηθήσει να χάσουμε τα κιλά που μας βαραίνουν και το πιο σημαντικό να τα διατηρήσουμε μέσα στο χρόνο».

Γιατί, με τις διάφορες γνωστές δίαιτες τις οποίες αξιολογείτε στο βιβλίο σας τα κιλά επανέρχονται και δυστυχώς κάποιες φορές περισσότερα;

«Ακολουθώντας μία δίαιτα μπαίνεις σε φάση στερήσεων- απαγορεύσεων και δεν μαθαίνεις να αλλάξεις τις συνήθειες που σου προσθέτουν κιλά, κοιλιακό λίπος και στο τέλος σε αρρωσταίνουν.
Η Ελληνική διατροφή δεν περιέχει ζάχαρη, δεν έχει επεξεργασμένες τροφές αλλά και τροφές με πολλά χημικά πρόσθετα που αυτά δημιουργούν κυρίως το πρόβλημα του διαβήτη, του μεταβολικού συνδρόμου, καρδιοπαθειών, καρκίνων κλπ.
Η διατροφή μας είναι αγνή, θα την έλεγα οικολογική με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τα οποία στο σύνολό τους συμβάλλουν στην καλή μας υγεία και στον έλεγχο του βάρους».

Στις περισσότερες δίαιτες απαγορεύονται τα αμυλώδη. Στην Ελληνική δίαιτα που είναι στη καθημερινότητα μας, πώς θα βοηθήσουν στο να χάσουμε κιλά;

«Εαν βγάλουμε από τη διατροφή μας, το ψωμί, την πατάτα ή το ρύζι θα χάσουμε βιταμίνες, θρεπτικά στοιχεία αλλά και φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την ζωή και την υγεία μας.
Η έλλειψη αυτής της κατηγορίας τροφών από τη ζωή μας, μας προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα. Έρευνες που έχουν γίνει σε προηγμένες χώρες έδειξαν ότι όσοι αφαιρούσαν από τη καθημερινότητά τους αμυλώδεις τροφές απόκτησαν την τάση να καταναλώνουν πολλές κενές θερμίδες και ζάχαρη.
Εμείς προτείνουμε μία ισορροπημένη διατροφή η οποία μέσα στο χρόνο μπορεί να γίνει και τρόπος ζωής. Περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των τροφών με αρκετό ψάρι το οποίο είναι πλούσιο σε ω-3 που είναι ιδανικό στη πρόληψη καρδιακών παθήσεων».

Η δίαιτα...αλλιώς: Το βιβλίο της Αννας Μαρίας Παπίρη που ελέγχει το βάρος μας, υγιεινά   | iefimerida.gr 0

Το βιβλίο σας αυτό είναι κάτι παρά πάνω από ένας οδηγός για τον έλεγχο του βάρους. Είναι ένας οδηγός ζωής για άνδρες και γυναίκες.

«Πρέπει να κρατήσουμε ότι στην ελληνική κουλτούρα η τροφή είναι μια πνευματική εμπειρία που μας κάνει πιο δημιουργικούς και μας γεμίζει ενέργεια.
Γι αυτό ας ξαναδοκιμάσουμε την Ελλάδα αλλιώς, μέσα από τη Δίαιτα αλλιώς, με μία πιο συστηματική αναζήτηση για να ενώσουμε ανθρώπους και τις κοινωνίες μέσα στη νέα έκφραση του ευ ζην».

Πως νοιώθετε που το βιβλίο σας είναι προτεινόμενο στα βραβεία του Public;

«Είναι μεγάλη μου τιμή, το βιβλίο μου είναι στη κατηγορία Ευ ζην, μία δύσκολη κατηγορία η οποία στη χώρα μας δεν είναι ανεπτυγμένη επειδή το κοινό είναι περιορισμένο.
Εγώ θα επιμένω να δημιουργώ ανάλογα βιβλία που έχουν θέμα την καλή μας υγεία, εμφάνιση και την ποιότητα της ζωής.
Ελπίζω κάποια στιγμή να αγαπήσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αννα Μαρία Παπίρη public
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ