Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες] - iefimerida.gr

Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επαφές με ανώτατους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ενωσης είχε την ευκαιρία να κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Μάλτα, στη σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά η σημαντικότερη ήταν αυτή με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμμετέχει στις εργασίες των Συνόδων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος γιατί είναι μέλος του προεδρείου του think tank του ΕΛΚ «Βίλφριντ Μάρτενς».

Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες] | iefimerida.gr 0



Οπως αναφέρει ο απεσταλμένος του iefimerida στη Μάλτα, κατά την τελευταία ημέρα των εργασιών στην ολομέλεια η Ανγκελα Μέρκελ εντόπισε τον κ. Σαμαρά και τον πλησίασε η ίδια. Ηταν, μάλιστα, τόσο διαχυτική απέναντι στον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό που η κίνησή της προκάλεσε αίσθηση στην ολομέλεια.

Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες] | iefimerida.gr 1


«Είχαν μια εγκάρδια τρίλεπτη συζήτηση. Δεν διέρρευσαν πληροφορίες από την εμπιστευτική συνομιλία Μέρκελ-Σαμαρά, αλλά διαφάνηκε ότι συζήτησαν για την Ελλάδα και την ελληνική κρίση», αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε επίσης συναντήσεις με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ (ο οποίος, ας σημειωθεί, ζήτησε την παραίτηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη σε βάρος των χωρών της Νότιας Ευρώπης).

Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Θερμή συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ είχε στη Μάλτα ο Αντώνης Σαμαράς [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόουλ, τον Ζακ Σαντέρ, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ