Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του - iefimerida.gr

Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περισσότεροι από ένας στους δύο γάλλους ψηφοφόρους θεωρούν ότι ο σοσιαλιστής υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν θα πρέπει να αποσυρθεί από την κούρσα προς όφελος του αντιπάλου του αριστερού υποψηφίου, ο οποίος προηγείται έναντι αυτού στις δημοσκοπήσεις.

Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive, η οποία διενεργήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς ότι θα προστεθεί στη διευρυνόμενη λίστα των σοσιαλιστών που αρνούνται να υποστηρίξουν τον Αμόν, ο οποίος είναι ο επίσημος υποψήφιος του κόμματός τους.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 53% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι ο Αμόν θα πρέπει να αποσυρθεί προς όφελος του Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψηφίου του Αριστερού Κόμματος ή, όπως επισημαίνει το Reuters, του κόμματος το οποίο οι Γάλλοι χαρακτηρίζουν "Η αριστερά της αριστεράς".

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Μελανσόν προηγείται του Αμόν σε αρκετές δημοσκοπήσεις, αλλά η διάσπαση των αριστερών ψηφοφόρων αφήνει να εννοηθεί ότι κανένας από τους δύο δεν έχει πιθανότητες να φτάσει στον δεύτερο γύρο. Το φαβορί, ο Μακρόν, εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις να επικρατεί άνετα της Λεπέν στον δεύτερο γύρο στις 7 Μαϊου.

Ο πάλαι ποτέ επικρατέστερος υποψήφιος Φρανσουά Φιγιόν βρίσκεται στην τρίτη θέση και επίσης δεν έχει πιθανότητες εκλογής.

Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του | iefimerida.gr 0

Επί εβδομάδες ο Αμόν έκανε έκκληση στον Μελανσόν να συνταχθεί με τους σοσιαλιστές και να τον στηρίξει ως μοναδικό υποψήφιο, αλλά ο Μελανσόν το απέκλεισε αυτό εκ νέου χθες το βράδυ λέγοντας προς τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στη Χάβρη: "Δεν θα διαπραγματευτώ με κανέναν". Αν υπήρχε ένας αριστερός υποψήφιος αντί για δύο, αυτός θα είχε στα χαρτιά μια πιθανότητα να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, αν κατάφερνε να συγκεντρώσει περίπου το 25% των ψήφων που σήμερα είναι μοιρασμένες στα δύο.

Η διάσπαση στους κόλπους της αριστεράς έχει θέσει υπό αμφισβήτηση την επιβίωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος και έχει ανοίξει τον δρόμο στον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν και στην ακροδεξιά ηγέτη Μαρίν Λεπέν για να αναδειχτούν ως πιθανότεροι νικητές της αναμέτρησης.

Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του | iefimerida.gr 1

Η έλλειψη δημοτικότητας του Αμόν αντανακλά εν μέρει το μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στους σοσιαλιστές έπειτα από πέντε χρόνια διακυβέρνησης από τον σοσιαλιστή πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο Αμόν, σφόδρα ενοχληθείς από την απόφαση του Βαλς να συνταχθεί με άλλα μεγάλα ονόματα των σοσιαλιστών και να στηρίξει τον Μακρόν, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί πρόωρα από την κούρσα της διεκδίκησης της προεδρίας και σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Franceinfo τόνισε: "Φυσικά και θα παραμείνω μέχρι το τέλος".

Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του | iefimerida.gr 2

Η πόλωση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς--κινδυνεύει να βαθύνει το υπάρχον χάσμα μεταξύ συντηρητικών όπως ο Βαλς και σκληροπυρηνικών αριστερών όπως ο Αμόν σε κρίσιμο σημείο υπό τις προεκλογικές πιέσεις. Πηγή ΑΠΕ

Γαλλία: Το 53% των ψηφοφόρων ζητεί από τον Μπενουά Αμόν να αποσύρει την υποψηφιότητά του | iefimerida.gr 3

Πηγή Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές Γαλλία Μπενουά Αμόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ