Μπαλαούρας για τη «13η σύνταξη»: Κάποιος με κάρφωσε από τους συλλόγους της τράπεζας - iefimerida.gr

Μπαλαούρας για τη «13η σύνταξη»: Κάποιος με κάρφωσε από τους συλλόγους της τράπεζας

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θέμα εκ του μη όντος χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας το έκτακτο επίδομα που έλαβε ως χαμηλοσυνταξιούχος.

Μάλιστα, επιτέθηκε κατά των συλλόγων υπαλλήλων, αλλά και συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδας, γιατί, όπως λέει, τον κάρφωσαν. «Κάποιος από τους συλλόγους της τράπεζας με κάρφωσε και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό, στόχος ήμουν και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας έξω από τη Βουλή σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα, που πήραν κάποια ποσά και δεν τα αντιλήφθηκαν. «Είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι», ανέφερε.

Οι δηλώσεις του κ. Μπαλαούρα

«Πληροφορήθηκα στις 17/1 από συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου ήμουν μέχρι πρόσφατα υπάλληλός της, ότι μέσα στη λίστα με τις συντάξεις ήμουν και εγώ. Ζήτησα τη λίστα, μου τη έστειλαν στις 18 Ιανουαρίου και πράγματι είδα ότι ήμουν κι εγώ. Αμέσως ετοίμασα δύο επιστολές προς τον σύλλογο των υπαλλήλων της Ελλάδας και προς τον σύλλογο των συνταξιούχων, με τις οποίες δήλωνα ότι όταν πιστωθούν τα χρήματα θα τα έδινα στους δύο συλλόγους. Όταν πιστώθηκαν, έστειλα τα αποδεικτικά στοιχεία στο απεργιακό ταμείο υπάλληλων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ήταν δημιούργημά μου όταν ήμουν πρόεδρος, και στο ταμείο αλληλεγγύης συνταξιούχων υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο φορέας που μας δίνει τη σύνταξη είναι η Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν ήθελα να τα επιστρέψω στην Τράπεζα της Ελλάδος, επειδή ήταν η τράπεζα. Αν ήταν το ΙΚΑ, θα τα έδινα στο ΙΚΑ. Αν ήταν το ταμείο ναυτικών, θα τα έδινα στο ΝΑΤ. Τα έδωσα εκεί από όπου τα παίρνω με έμμεσο τρόπο.

Με κάρφωσε κάποιος μέσα από την τράπεζα. Ήταν μαχαίρωμα μέσα από την τράπεζα. Το ρεπορτάζ του Star επικαλέστηκε τις δύο επιστολές που έστειλα στους συλλόγους. Κάποιος από τους συλλόγους της τράπεζας με κάρφωσε και λυπάμαι αν έχει γίνει έτσι. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Στόχος ήμουν και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαι τυχερός γιατί το πληροφορήθηκα και έκανα αυτήν την κίνηση. Ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα, που πήραν κάποια ποσά και δεν τα αντιλήφθηκαν. Είναι πιθανό να υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές και να μην το έχουν πάρει χαμπάρι.

Πρέπει να γίνει μία βάση δεδομένων που να αντιμετωπίζει τα εισοδηματικά ζητήματα. Υπάρχει κενό στο σύστημα, το διαπιστώνω κι εγώ. Με αυτό που έγινε νομίζω ότι θα λυθούν πολλά σοβαρά ζητήματα. Όφειλα να ενημερώσω τις υπηρεσίες για να μου εξηγήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ