Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο καταγράφει η Κομισιόν - iefimerida.gr

Μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάρτιο καταγράφει η Κομισιόν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βελτίωση σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 93,4 μονάδες από 92,9 μονάδες τον Φεβρουάριο. Η υψηλότερη τιμή του δείκτη κατά το τελευταίο 12μηνο σημειώθηκε τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο (95,1 μονάδες και τους δύο μήνες). Στην Ευρωζώνη, ο ESI υποχώρησε στις 107,9 μονάδες τον Μάρτιο από 108,0 τον Φεβρουάριο, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε στις 109,1 από 108,9 μονάδες.

Η αύξηση του δείκτη στην Ελλάδα προέκυψε από την αύξηση στους τομείς των υπηρεσιών (6,6 μονάδες από 1,9 μονάδες τον Φεβρουάριο), του λιανικού εμπορίου (2,7 από 1,9) και των κατασκευών (-49,8 από -59,7). Αντίθετα, υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (-74,4 από -73,3) και ο δείκτης εμπιστοσύνης στον τομέα της βιομηχανίας (-6,7 από -5,1).

Η οριακή υποχώρηση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από τα ουσιαστικά αμετάβλητα επίπεδα εμπιστοσύνης στη βιομηχανία, το λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές, ενώ η αυξημένη καταναλωτική εμπιστοσύνη αντισταθμίστηκε από αντίστοιχη επιδείνωση της εμπιστοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε μόνο στη Γερμανία (0,9), σημείωσε μικρή μείωση στην Ιταλία (-0,1) και την Ολλανδία (-0,3), ενώ εξασθένησε στη Γαλλία (-1,0) και την Ισπανία (-1,8).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικονομικό κλίμα Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ