Υπ. Εργασίας: Εφικτός στόχος η εκκαθάριση των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο - iefimerida.gr

Υπ. Εργασίας: Εφικτός στόχος η εκκαθάριση των εκκρεμών συνταξιοδοτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«H εκκαθάριση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, όπως έχει δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συνιστά πλήρως εφικτό στόχο».

Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο, επισημαίνοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017, εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις. Παράλληλα, έως τα μέσα Απριλίου, θα έχουν διεκπεραιωθεί και καταβληθεί 3.500 εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του ΕΦΚΑ, που δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος, η καταβολή των εκκρεμών συντάξεων, είναι στον αέρα, καθώς όπως αναφέρει «Δεν υπάρχει σχέδιο για τη διεκπεραίωση όλων των συντάξεων που εκκρεμούν και ούτε φαίνεται πως μπορεί να πετύχουμε αυτόν τον στόχο μέχρι τη διορία του Οκτωβρίου 2017, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τη βοήθεια της ΕΕ για την πληρωμή των συντάξεων.

Εάν υπάρχει τέτοιο σχέδιο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί στους γενικούς διευθυντές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανάλογη διοικητική υποστήριξη», αναφέρει συγκεκριμένα το έγγραφο τριών σελίδων, ενώ το δημοσίευμα εξηγεί ότι ο ΕΦΚΑ έχει πάρει 869 εκατ. ευρώ από τη δόση των δανειστών, αλλά λόγω γραφειοκρατίας αδυνατεί να ικανοποιήσει εγκαίρως τις αιτήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ