Στο 35% ο Τραμπ, την ώρα που η Γερουσία ερευνά το ρωσικό «δάκτυλο» στις εκλογές - iefimerida.gr

Στο 35% ο Τραμπ, την ώρα που η Γερουσία ερευνά το ρωσικό «δάκτυλο» στις εκλογές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που κορόιδευε κάποτε τον Μπαράκ Ομπάμα επειδή τα ποσοστά αποδοχής του είχαν πέσει μεσούσης της πρώτης θητείας του στο 39%, βλέπει τώρα τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται στο 39% σπάζοντας το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ πριν καλά-καλά συμπληρώσει δυόμιση μήνες στην εξουσία.

Η δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Gallup διενεργήθηκε μετά την έκδοση από τον Τραμπ του εκτελεστικού διατάγματος, με το οποίο ξηλώνει τα μέτρα Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή. Πάνω από 20 κυβερνήτες και δήμαρχοι απ’ το Όρεγκο, την Ουάσιγκτον και την Καλιφόρνια διαμηνύουν ότι θα αντιταχθούν στην προσπάθεια του Τραμπ να καταργήσει το Σχέδιο Καθαρής Ενέργειας του προκατόχου του.

Ταυτόχρονα το ποσοστό των δυσαρεστημένων με την πολιτική του 70χρονου δισεκατομμυριούχου εκτοξεύθηκε σοτ 59%, το υψηλότερο από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα η επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ξεκινά έρευνα για τις σχέσεις του Τραμπ και των ανθρώπων του με το Κρεμλίνο και τις καταγγελίες για ρωσικό «δάκτυλο» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές./

Σε πρώτη φάση θα κληθούν την ερχόμενη εβδομάδα να καταθέσουν μέχρι και 20 άτομα, μεταξύ των οποίων ο γαμπρός και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ, Τζάρεντ Κούσνερ.

Η επιτροπή της Γερουσίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Ρίτσαρντ Μπερ, θα επιστήσει την προσοχή και σε προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει την έκβαση των επικείμενων εκλογών στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο Μπερ διετέλεσε σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Υποστηρίζει, όμως, ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει την αντικειμενικότητά του.

Την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές και τις σχέσεις των ανθρώπων του προέδρου με το Κρεμλίνο διερευνά και η επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής αυτής, ο Ντέηβιντ Νούνες, δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τις σχέσεις του με τον Τραμπ, ενώ οι Δημοκρατικοί τον καλούν να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ