Intralot: Αύξηση εσόδων κατά 7,1% το 2016 - iefimerida.gr

Intralot: Αύξηση εσόδων κατά 7,1% το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξημένα έσοδα και EBITDA ανακοίνωσε ο όμιλος της Intralot για το σύνολο του 2016 και το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 7,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διαμορφώνοντας τα συνολικά ετήσια έσοδα για την περίοδο με λήξη την 31η Δεκεμβρίου 2016 στα €1.323,6 εκατ. Τα έσοδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ως αποτέλεσμα των αυξημένων εσόδων από το αθλητικό στοίχημα στη Βουλγαρία και την πρόσφατη εξαγορά της βουλγαρικής εταιρείας Eurobet μετά το Α’ εξάμηνο του 2016.

Αντίθετα, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημιές 71,7 εκατ. ευρώ έναντι 41,7 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Την ίδια ώρα, το μικτό κέρδος περιορίστηκε κατά 0,3% στα 233,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη EBITDA ενισχύθηκαν κατά 6,6% στα 175,8 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο δ’ τριμήνου, οι ζημιές διαμορφώθηκαν σε 38,4 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Τα έσοδα από την πλευρά τους, αυξήθηκαν κατά 7,5% στα 366,1 εκατ. ευρώ από 340,5 εκατ. ευρώ το δ΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα χρήσης του 2016, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε ότι «τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του 2016 όσον αφορά στα έσοδα και την κερδοφορία της εταιρείας αντικατοπτρίζουν τις σημαντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα κατά τα τελευταία δύο χρόνια στις επιχειρησιακές δυνατότητες, τη διαχείριση έργων, τη διάρθρωση κόστους και τις επενδύσεις στο χαρτοφυλάκιο Προϊόντων και Υπηρεσιών της εταιρείας.

Μια σειρά εταιρικών συναλλαγών (M&A) ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό την δυναμική μας για επιχειρηματική ανάπτυξη μέσω ισχυρών τοπικών συνεργασιών και ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου προϊόντων και λύσεων. Η περασμένη χρονιά χαρακτηρίστηκε από σημαντικότατες βελτιώσεις στη χρηματοοικονομική δομή της INTRALOT κατά τρόπο που εξασφαλίζει μελλοντικές εξοικονομήσεις και έναν σαφή ορίζοντα χρηματοδότησης μέχρι το 2021, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στην προοπτική της εταιρείας για δημιουργία αξίας στο μέλλον.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ intralot οικονομικά αποτελέσματα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ