«Αρπαγμα της Τίγρης» -Η απίστευτη διπλή απαγωγή σε Αθήνα και Κωνσταντινούπουλη που οργάνωσε Αλβανός - iefimerida.gr

«Αρπαγμα της Τίγρης» -Η απίστευτη διπλή απαγωγή σε Αθήνα και Κωνσταντινούπουλη που οργάνωσε Αλβανός

Φωτογραφία: Sooc/Μενέλαος Μυρίλλας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απίστευτη μοιάζει η ιστορία της διπλής απαγωγής ενός 39χρονου Βέλγου στην Αθήνα και της αδελφής του στην Κωνσταντινούπολη, που αποκαλύφθηκε χθες.

Οι δύο απαγωγές έγιναν στο πρότυπο του tiger kidnapping ή «Αρπαγμα της Τίγρης», δηλαδή σύντομες απαγωγές με στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μεγάλα έσοδα ή στελέχη τραπεζών για να παίρνουν σε σύντομο διάστημα λύτρα και να τους ελευθερώνουν. Στην Ελλάδα είχαν γίνει επτά τέτοιες απαγωγές από το 2011 έως το 2014, με τελευταία αυτή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου.

Στη διπλή απαγωγή, που αποκαλύφθηκε χθες, δράστες φέρονται να είναι μερικοί Πακιστανοί με οργανωτή τον «Μάρκο» από την Αλβανία, τον οποίο ο 39χρονος που απήχθη είχε γνωρίσει στο Βέλγιο.

Οι δράστες φέρεται να έπεισαν τον Βέλγο, πακιστανικής καταγωγής, να έρθει στην Αθήνα και την αδελφή του να πάει στην Κωνσταντινούπολη, υποσχόμενοι δωρεάν φιλοξενία. Η... φιλοξενία, βέβαια, στο διαμέρισμα του Κερατσινίου μετατράπηκε σε απαγωγή δύο ημέρες μετά την άφιξη του Βέλγου στη χώρα μας.

Οι Πακιστανοί του επιτέθηκαν με μπαλτάδες και μαχαίρια, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ακινητοποίησαν και τον κρατούσαν κλειδωμένο. Φέρονται, μάλιστα, να του αφαίρεσαν άμεσα 6.000 ευρώ και τις πιστωτικές του κάρτες μαζί με τους κωδικούς. Στη συνέχεια ζήτησαν ακόμη 3.000 ευρώ για να τον απελευθερώσουν, το θύμα τα έδωσε, αλλά και πάλι δεν τον απελευθέρωσαν. Τελικά, ο απαχθείς κατάφερε να απελευθερωθεί μόνος του μετά από τρεις ημέρες και να πάει στην ΕΛ.ΑΣ., στους άνδρες της οποίας περιέγραψε την απίστευτη περιπέτειά του.

Παράλληλα, δύο συνεργοί των δραστών στην Κωνσταντινούπολη είχαν αρπάξει και κρατήσει όμηρο την αδερφή του απαχθέντος, ζητώντας λύτρα από τον τρίτο τους αδερφό που βρισκόταν στο Βέλγιο. Τελικά, και η γυναίκα στην Τουρκία απελευθερώθηκε με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει τους τρεις απαγωγείς του 39χρονου, όλοι τους Πακιστανοί, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των απαγωγών συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απαγωγή πακιστανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ