Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μεγάλος νικητής στα βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου - iefimerida.gr

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μεγάλος νικητής στα βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την απονομή των βραβείων ολοκληρώθηκε το 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου την Τετάρτη το βράδυ στον κινηματογράφο Δαναό.

Η ταινία «Μια βόλτα στη Γαλλία / Tour de France» του σκηνοθέτη και συγγραφέα Ρασίντ Τζαϊντανί κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής.

Με αυτή την ταινία ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια σπουδαία ερμηνεία, με χιούμορ, τρυφερότητα, συγκίνηση.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μεγάλος νικητής στα βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου  | iefimerida.gr 0

Η ιστορία
Ο Φαρούκ είναι ένας εικοσάχρονος ράπερ από τα προάστια του Παρισιού. Εξαιτίας μιας διαμάχης με έναν άλλο μουσικό, κινδυνεύει και πρέπει να φύγει μακριά από την πρωτεύουσα. Ο φίλος του Μπιλάλ του προτείνει να πάρει τη θέση του και να συνοδεύσει σε ένα ταξίδι στα λιμάνια της Γαλλίας τον πατέρα του Σερζ, ο οποίος ακολουθώντας τα βήματα του κλασικού ζωγράφου Ζοζέφ Βερνέ θέλει να ζωγραφίσει εκ νέου τα έργα του. Παρά το χάσμα γενεών και κουλτούρας, μια αναπάντεχη φιλία γεννιέται

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μεγάλος νικητής στα βραβεία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου  | iefimerida.gr 1

Δείτε το τρέιλερ:

Το βραβείο κοινού -που απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών κατά την έξοδό τους από τις προβολές των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα- κέρδισε «Η ενοχή των αθώων / Les innocentes» της Αν Φοντέν.

Την αυλαία του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου έριξε η νέα ταινία -σε αβάν πρεμιέρα- του Φιλίπ ντε Σοβερόν «Βρε καλώς τους! (Αbras ouverts)», που θα προβληθεί στις αθηναϊκές αίθουσες τον προσεχή Ιούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ