Ιστορική συνάντηση: Στη Ν. Κορέα η γυναικεία ομάδα χόκεϊ της Β. Κορέας - iefimerida.gr

Ιστορική συνάντηση: Στη Ν. Κορέα η γυναικεία ομάδα χόκεϊ της Β. Κορέας

Φωτογραφία: Andy Wong/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεράνω Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται πως είναι το χόκεϊ επί πάγου στη Βόρειο Κορέα, καθώς η ομάδα της χώρας θα μεταβεί στην «εχθρική» για αυτή Ν. Κορέα τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνές αθλητικό γεγονός.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αθλητική επίσκεψη στη Νότιο Κορέα από τους Ασιατικούς Αγώνες του 2014. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν ενταθεί μετά την ανάπτυξη των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των πυρηνικών όπλων της Πιονγιάνγκ.

Παρ' όλα αυτά, το αρμόδιο υπουργείο έδωσε στη Β. Κορέα την απαραίτητη άδεια για να συμμετάσχει η ομάδα χόκεϊ επί πάγου στη διοργάνωση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 8 Απριλίου στην πόλη Gangneung, αναφέρει το πρακτορείο Yonghap.

Ωστόσο, οι δύο χώρες παραμένουν σε εχθρική διάθεση από το τέλος του Πολέμου της Κορέας το 1953, οπότε και υπέγραψαν ανακωχή αλλά τα τελευταία χρόνια, ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κλιμακώσει τις σχέσεις τους, διατηρώντας ένα ετοιμοπόλεμο προφίλ.

Η αθλητική διπλωματία από την άλλη, παρέχει μία σπάνια ευκαιρία για συνεργασία των δύο χωρών οπότε 20 αθλήτριες, 10 προπονητές και κάποια ακόμα μέλη της Βορειοκορεατικής αποστολής θα φτάσουν το Σάββατο, μέσω «τρίτης χώρας» στη Ν. Κορέα.

Τονίζεται δε, ότι διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια της ομάδας, τα πληρώνει η διοργάνωση.

Για τη Ν. Κορέα αυτό το αθλητικό event είναι ένα στοίχημα για τη συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, ενώ η Β. Κορέα παραμένει σταθερή μποϊκοτάροντας τους αγώνες, άρα και η συμμετοχή της κρίνεται αβέβαιη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βόρεια Κορέα Νότια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ