Ελβετία: Eμπορος τέχνης σκότωσε φίλο του υπό την επήρεια ναρκωτικών -Nόμιζε πως ήταν «εξωγήινος» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελβετία: Eμπορος τέχνης σκότωσε φίλο του υπό την επήρεια ναρκωτικών -Nόμιζε πως ήταν «εξωγήινος» [εικόνες]

Φωτογραφία: ShutterStock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Bennet von Vertes ευθύνεται για την δολοφονία του φίλου του Alex Morgan, την οποία διέπραξε εν μέσω ψυχωτικού επεισοδίου που ήρθε ως αποτέλεσμα της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, κεταμίνης, κοκαΐνης και υπνωτικών χαπιών.

Το επεισόδιο αυτό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου του 2014 και ο Vertes βρίσκεται από τότε υπό κράτηση αλλά η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα.

Ο Βρετανικής καταγωγής Alex Morgan χτυπήθηκε μέχρι θανάτου με ένα κηροπήγιο από τον έμπορο τέχνης και ο κατηγορούμενος δήλωσε στο Ελβετικό δικαστήριο ότι νόμιζε πως ο φίλος του ήταν «πράσινος εξωγήινος».

Ο 31χρονος δράστης βρισκόταν πράγματι υπό την επήρεια πολλών διαφορετικών ναρκωτικών ουσιών, με αποτέλεσμα να χάσει τα λογικά του και να θεωρήσει πως ο φίλος του ήταν ένα πλάσμα από το διάστημα που έπρεπε να σκοτωθεί.

Ελβετία: Eμπορος τέχνης σκότωσε φίλο του υπό την επήρεια ναρκωτικών -Nόμιζε πως ήταν «εξωγήινος» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν πως υπάρχουν στοιχεία στα οποία φαίνεται ότι ο Vertes κάλεσε τον Morgan να μείνει σπίτι του στην Ζυρίχη για όσο η οικογένεια του απουσίαζε. Οι δύο νεαροί γνωριζόντουσαν απ’ τον καιρό που ήταν συμφοιτητές στο London’s Regent College.

Το χτυπημένο σώμα του Morgan βρέθηκε την επόμενη μέρα όταν ο Vertes κάλεσε την αστυνομία και τους είπε ότι υπάρχει ένας «σοβαρά τραυματισμένος άνθρωπος» στο σπίτι του.

Οι εισαγγελείς ανέφεραν πως λίγο αφότου ο Vertes άνοιξε την δικιά του γκαλερί, ανέπτυξε σχέσεις εθισμού και κατάχρησης με διάφορες ναρκωτικές ουσίες. Το δικαστήριο μάλιστα αποφάνθηκε ότι ο νεαρός όντας κάτω από την επήρεια τόσων ουσιών «βίωσε ένα ψυχωτικό επεισόδιο με παρανοϊκές ψευδαισθήσεις».

Ο Vertes είπε στους δικαστές ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θεώρησε πως ο φίλος του ήταν εξωγήινος που προσπαθούσε να τον σκοτώσει και πως οι δύο τους ήταν «οι τελευταίοι άνθρωποι στον πλανήτη».

Ο Vertes τώρα κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον φίλο του χρησιμοποιώντας γυαλί από σπασμένο τραπέζι ενώ έπειτα πήρε ένα κηροπήγιο και ένα άγαλμα για να του επιτεθεί εκ νέου.

Ο δικηγόρος του Vertes προσπαθεί να ελαφρύνει την ποινή του πελάτη του, κάνοντας λόγο για ψυχικές διαταραχές που αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης.

Από την άλλη πλευρά η μητέρα του Morgan, Katja Faber δήλωσε απαρηγόρητη πως «ο αγαπημένος μου Alex άξιζε να ζήσει μια καλή, απίθανη ζωή και να φέρει αγάπη, γέλιο και αυθεντικότητα σε αυτόν τον κόσμο- όχι να χτυπηθεί μέχρι θανάτου».

Ελβετία: Eμπορος τέχνης σκότωσε φίλο του υπό την επήρεια ναρκωτικών -Nόμιζε πως ήταν «εξωγήινος» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

«Ο πόνος συνεχίζει αδιάκοπος. Ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου έφυγε βίαια από μέσα μου όταν η αστυνομία με ενημέρωσε πως ο γιος μου είχε πεθάνει και αυτό το κομμάτι έχει αφήσει μια τεράστια τρύπα που μερικές φορές το μόνο που μπορώ να κάνω είναι απλά να αναπνέω».

Ελβετία: Eμπορος τέχνης σκότωσε φίλο του υπό την επήρεια ναρκωτικών -Nόμιζε πως ήταν «εξωγήινος» [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ