Με βραβεία και χορηγίες η χρηματοδότηση για μία στις τέσσερις start up επιχειρήσεις στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Με βραβεία και χορηγίες η χρηματοδότηση για μία στις τέσσερις start up επιχειρήσεις στην Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε βραβεία και χορηγίες για χρηματοδότηση των project τους στηρίζεται το ένα τέταρτο των υπό σύσταση start-up επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το 50% των επιχειρήσεων αυτών σκοπεύει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα και το 46,3% από ελληνικά επενδυτικά κεφάλαια. Οπως προκύπτει από πρωτογενή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στον ιστότοπο του StartUpGreece για τη διερεύνηση των επιχειρηματικών αναγκών των ελληνικών υφιστάμενων & υπό σύσταση Start-up το σύνολο σχεδόν των start up αξιολογεί την εύρεση κεφαλαίων ως την κρισιμότερη ανάγκη, χωρίς ωστόσο να είναι η μοναδική.

Η επιχειρηματική ανάπτυξη και το μάρκετινγκ κατέχουν τη δεύτερη θέση με 61,7% στο σύνολο του δείγματος, εμφανίζοντας σημαντική διαφορά μεταξύ των υφισταμένων (69,2%) και των υπό σύσταση επιχειρήσεων (54%). Το 83,5% των ερωτώμενων που απάντησαν δήλωσαν τα ίδια κεφάλαια ως πηγή της εξασφαλισμένης χρηματοδότησής τους,ενώ μόλις το 4,7% δήλωσε τον δανεισμό από ελληνική τράπεζα.

Σύμφωνα με την έρευνα το 76,3% των υφιστάμενων επιχειρήσεων έχει ιδρύσει επιχείρηση την τελευταία πενταετία. Το 39,7% των υφιστάμενων επιχειρήσεων είναι ΙΚΕ & Μ.ΙΚΕ. Επίσης, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας:

  • Οι περισσότερες υφιστάμενες επιχειρήσεις του δείγματος απασχολούν έναν εργαζόμενο, σε όρους πλήρους ετήσιας απασχόλησης
  • Το 95% των υφιστάμενων επιχειρήσεων έχει φορολογική έδρα στην Ελλάδα
  • Το 38,7% των υφιστάμενων επιχειρήσεων έχει φορολογική έδρα στην περιοχή Αθήνας-Πειραιά και περιχώρων
  • Το 24,1% των ομάδων του συνόλου των ερωτώμενων περιλαμβάνει 2 άτομα, ενώ διαφοροποιήσεις εμφανίζονται μεταξύ των δυο κατηγοριών υπό σύσταση και υφιστάμενων επιχειρήσεων

Οι κλάδοι οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν κατανέμονται ως εξής:

  • Το 35,9% του συνόλου του δείγματος δραστηριοποιούνται ή σκοπεύουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της τεχνολογίας
  • Αξιοσημείωτη είναι η απόκλιση που διαπιστώνεται μετ αξύ των δύο κατηγοριών στον τομέα της αγροδιατροφής (19% για τις υπό σύστα ση επιχειρήσεις, έναντι 6.2% για υφιστάμενες)

Επίσης, το 38,3% του συνολικού δείγματος δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία δομή υποστήριξης της επιχειρηματικότητας (30,8% των υφιστάμενων επιχειρήσεων και 46% των υπό σύσταση επιχειρήσεων) ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύουν οι θερμοκοιτίδες-εκκολαπτήρια (incubators), σε ποσοστό της τάξεως του 16,4% για το σύνολο του δείγματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ start up έρευνα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ