Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητά η Ελληνική Ενωση Τραπεζών - iefimerida.gr

Αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό ζητά η Ελληνική Ενωση Τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό μέσω του οποίου οι επιχειρήσεις μπορούν να ρυθμίσουν χρέη- ακόμη και ατομικά- άνω των 20.000 ευρώ, οι τράπεζες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να συσσωρευτούν χιλιάδες αιτήσεις προς εξέταση, προκαλώντας καθυστερήσεις.

Η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών ζητά να γίνουν αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό των οφειλών των επιχειρήσεων με χθεσιμή επιστολή της στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου. Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι περνά πολύτιμος χρόνος χωρίς να αλλάζουν διατάξεις του νομοσχεδίου οι οποίες απειλούν να ενισχύσουν την αντίσταση των συστημικών κακοπληρωτών.

Μεταξύ άλλων, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ζητά η ισχύς του νόμου να ξεκινήσει μόνο εφόσον ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να περιοριστεί η ρύθμιση των χρεών μόνο στα χρέη των επιχειρήσεων και όχι στα προσωπικά δάνεια των ιδιοκτητών τους. Παράλληλα ζητά να αυξηθεί το κατώτατο όριο ένταξης στον μηχανισμό στις 50.000 ευρώ από 20.000 ευρώ που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο του κατατέθηκε χθες στη Βουλή δίνει τη δυνατότητα ένταξης σε όλες τις επιχειρήσεις, ακόμη και τις ατομικές, με οφειλές πάνω από 20.000 ευρώ και τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις. Στις ευεργερικές διατάξεις του νομοσχεδίου μπαίνουν έτσι πολύ περισσότερες επιχειρήσεις, καθώς όπως εκτιμάται, μπορούν να υποβάλουν αίτηση περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις -εκ των οποίων οι 300.000 είναι μικρού μεγέθους και οι 100.000 μεσαίες- καθώς επίσης και 3.000 μεγάλες εταιρείες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εξωδικαστικός μηχανισμός χρεή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ