Κοντονής για Ράικου: Να διευκρινίσει σε ποια συμφέροντα αναφέρεται - iefimerida.gr

Κοντονής για Ράικου: Να διευκρινίσει σε ποια συμφέροντα αναφέρεται

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να διευκρινίσει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου σε ποια συμφέροντα αναφέρεται, στην παραίτησή της, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Κοντονης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η κ. Ράικου είχε λάβει την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης για την υπόθεση Novartis και ζήτησε από την εισαγγελία να αποκαλύψει ποιοι την εμπόδισαν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο κ. Κοντονής είπε μεταξύ άλλων:

- «Πού ήξερε η κ.Ράικου ότι το δημοσίευμα είναι συκοφαντικό αφού είχε δει μόνο το διαφημιστικό; Δεύτερον δεν ήταν συκοφαντικό το δημοσίευμα, αλλά η αναφορά της ανακρίτριας. Αφού το δημοσίευμα μιλά για την συγκεκριμένη καταγγελία».

- «Οι βολές προς την κυρία Ράικου δεν προέρχονται ούτε από την κυβέρνηση ούτε από κόμματα ούτε από συμφέροντα αλλά από συνάδελφο της, από μία ανακρίτρια».

«Ποια είναι τα παράκεντρα λέει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωση της είναι παράκεντρο η συγκεκριμένη ανακρίτρια;»

- «Η κυρία Ράικου για την υπόθεση Novartis είχε λάβει από την κυβέρνηση την απόλυτη στήριξη. Ζητώ από την εισαγγελία να μας πει ποιοι ήταν αυτοί την εμπόδισαν στη συγκεκριμένη υπόθεση».

- «Υπάρχει κανείς που υιοθετεί τις απόψεις της κυρίας Ράικου έναντι των όσων ισχυρίζεται μια ανακρίτρια διαφθοράς;».

- «Μήπως θα πρέπει να λογοκρίνουμε τον τύπο; Αν αυτό το είχε αποκαλύψει μία εφημερίδα του δικού σας πολιτικού φάσματος τι θα λέγατε;».

- «Μήπως θα μπορούσε να διευκρινίσει η κυρία Ράικου σε ποια συμφέροντα αναφέρεται; Είναι εισαγγελικός λειτουργός έχει όλα τα όπλα που της διαθέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας αν εμποδίζεται στο έργο της να πράξει τα ανάλογα».

- «Οι αναφορές περί Ιφιγένειας καλύτερα να έλειπαν στην συγκεκριμένη επιστολή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Κοντονής Ελένη Ράικου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ