Βολές Τσίπρα κατά Μητσοτάκη και Γεννηματά -Για την απουσία τους από τη Βουλή - iefimerida.gr

Βολές Τσίπρα κατά Μητσοτάκη και Γεννηματά -Για την απουσία τους από τη Βουλή

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στη Φώφη Γεννηματά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός τους επέκρινε για την απουσία τους από τη συζήτηση για τη συγκρότηση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προανακριτικής Εξέτασης για τα εξοπλιστικά προγράμματα και τους κατηγόρησε για φυγομαχία.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε αρχικά ότι η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει πριν από δέκα ημέρες να αναβληθεί η σχετική συζήτηση την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να παραστεί, αλλά δεν έδωσε το παρών σήμερα.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος αναχώρησε το πρωί για τη Μάλτα, προκειμένου να μετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Βεβαίως... Αλίμονο... Δεν υπήρχε πτήση να φύγει αργότερα για τη Μάλτα. Είναι πολιτική επιλογή που δίνει την ευκαιρία στον λαό να βγάλει συμπεράσματα από την αμηχανία σας, τη σιωπή σας και τη φυγομαχία σας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση Δένδια

Λίγο αργότερα ο Νίκος Δένδιας πήρε τον λόγο και απάντησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός Ελλάδας για θεσμική του υποχρέωση.

«Οπως πολλές φορές απουσιάσατε και εσείς και ουδέποτε σας κατηγορήσαμε ούτε δημιουργήσαμε θέμα», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ προς τον κ. Τσίπρα. «Να σας θυμίσω την απουσία σας από τη συζήτηση που έγινε μετά από αίτημά μας για εξεταστική για την οικονομία. Δεν εγείραμε θέμα από σεβασμό στον θεσμικό σας ρόλο. Θα σας παρακαλέσω τον ίδιο σεβασμό να απολαμβάνει και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.

Τσίπρας: Ηταν πολιτική του επιλογή

Ο πρωθυπουργός πήρε ξανά τον λόγο, για να σημειώσει ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ενημερώσει το προεδρείο της Βουλής ότι «θα είναι εδώ μέχρι τις 5 μ.μ. γιατί μετά έπρεπε να πάει στη Μάλτα. Είχα κανονίσει το πρόγραμμά μου γιατί χαίρομαι να τον συναντώ και να ανταλλάσσουμε απόψεις».

Η συνεδρίαση, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ξεκίνησε στις 10 το πρωί. «Αρα, ήταν πολιτική του επιλογή να μην τοποθετηθεί σήμερα. Οι αρχηγοί και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν επί χρόνια τη χώρα και έχουν ευθύνη για τη διαφθορά επέλεξαν την απουσία τους. Αυτό είναι πολιτική κριτική», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ