Ο Μάρτιν Σουλτς στηρίζει τον Μπενουά Αμόν για πρόεδρο της Γαλλίας - iefimerida.gr

Ο Μάρτιν Σουλτς στηρίζει τον Μπενουά Αμόν για πρόεδρο της Γαλλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως έκαναν ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Εμμανουέλ Μακρόν πριν από αυτόν, ο Μπενουά Αμόν συνάντησε την Ανγκελα Μέρκελ, την Τρίτη 28 Μαρτίου, στο Βερολίνο.

Βγαίνοντας από την συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο, ο υποψήφιος του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος για την προεδρία δήλωσε ότι είχαν κοινές απόψεις για την πολιτική άμυνας και για την ενεργειακή μετάβαση.

Για τον κ. Αμόν, ο στόχος της Ανγκελα Μέρκελ είναι να ενισχύσει την ευρωπαϊκή άμυνα αντιστοιχεί στον δικό του στόχο «να αντιμετωπιστεί η απο-επένδυση των αμερικανών και να υπολογιστούν οι απαιτήσεις της Ρωσίας».

Ο Μάρτιν Σουλτς στηρίζει τον Μπενουά Αμόν για πρόεδρο της Γαλλίας | iefimerida.gr 0

Δεν συμφώνησαν όμως σε όλα. Ο Μπενουά Αμόν ανέφερε κυρίως ότι διαφώνησαν στην οικονομική πολιτική της Ευρώπης. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η γερμανίδα καγκελάριος «δεν έκλεισε την πόρτα» στο ζήτημα και σε όσα ο ίδιος λέει για «Σύμφωνο εκδημοκρατισμού της ευρωζώνης». «Παρότι εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις για το νομικό πλαίσιο και για την πολιτική δυσκολία να υλοποιηθεί μια τέτοια λύση», όπως είπε.

Μετά την Ανγκελα Μέρκελ ο Μπενουά Αμόν συνάντησε τον υποψήφιο καγκελάριο του Σοσιαλ-δημοκρατικού κόμματος Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δήλωσε, μετά την συνάντησή τους, ότι στηρίζει τον Αμόν στην μάχη των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο Μάρτιν Σουλτς στηρίζει τον Μπενουά Αμόν για πρόεδρο της Γαλλίας | iefimerida.gr 1

Οπως είπε ο Σουλτς, ο Μπενουά Αμόν «είναι ένας άνθρωπος με πεποιθήσεις και ένας άνθρωπος που μάχεται για τις ιδέες του, και αυτό είναι ένας όρος για να κερδίσει τις εκλογές».

«Η Γαλλία, με έναν πρόεδρο της σοσιαλιστικής αριστεράς μπορεί να γίνει πολύ πιο κοινωνική, μπορεί να επενδύσει περισσότερο στην ανάπτυξη, στην εργασία, στην επιμόρφωση, μπορεί να αγωνιστεί πιο αποτελεσματικά εναντίον της ανεργίας των νέων» είπε ο Σουλτς.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο γερμανός υποψήφιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία μεταξύ τους στα θέματα της φοροδιαφυγής.

Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις

Ωστόσο, απομένουν τέσσερις εβδομάδες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού κόμματος καταρρέει στις δημοσκοπήσεις και καταλαμβάνει σήμερα την πέμπτη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, την Κυριακή 26 Μαρτίου, ο Μπενουά Αμόν ανέβασε τους τόνους και κατήγγειλε ότι τα περισσότερα στελέχη του Σοσιαλιστικού κόμματος στηρίζουν τον αντίπαλό του Εμμανουέλ Μακρόν και αυτό σημαίνει ότι του «βάζουν μαχαιριές στην πλάτη». «Δεν περίμενα τόσες προδοσίες» είπε και πρόσθεσε:

«Σε λίγο θα με πάνε στο εκτελεστικό απόσπασμα αν και ο πρώην πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοινώσει ότι στηρίζει τον Εμμανουέλ Μακρόν». Ωστόσο, το γεγονός ότι υπήρξε αντάρτης του Ολάντ και υποστηρίζει ακραίες αριστερές θέσεις για την οικονομία και την Ευρώπη κάνουν τα περισσότερα στελέχη του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος να τον εγκαταλείπουν.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμόν ζει μια πραγματική κρίση. Ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση των προτιμήσεων, εδώ και μερικές ημέρες έπεσε στην πέμπτη θέση, αφού οι ψηφοφόροι της αριστεράς προτιμούν τον νεο-κομμουνιστή αντίπαλό του Ζαν Λικ Μελανσόν.

Στο στρατόπεδο των υποστηρικτών του ακόμη και οι πιο πιστοί του φίλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους. «Είμαστε πολύ άσχημα. Γίνεται πολύπλοκο, υπάρχει κίνδυνος μιας ολικής κατάρρευσης» εξομολογήθηκε συνεργάτης του στην Le Monde.

Πολλά στελέχη που τον στηρίζουν εξακολουθούν να επιμένουν ότι θα πρέπει είτε ο Αμόν είτε ο Μελανσόν να αποσυρθούν. «Μέσα στις επόμενες ημέρες αυτό το ερώτημα θα τεθεί, είναι ένα ερώτημα που τίθεται ήδη στους ψηφοφόρους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής υποστηρικτής του Αμόν Vincent Peillon. Αν κάποιος δεν αποσυρθεί, η αριστερά κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν θα κάνει πίσω ο Αμόν ή ο Μελανσόν.

«Εγώ θα πάω μέχρι τέλους και θα είμαι στον δεύτερο γύρο της προεδρικής εκλογής. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις κερδίζω την Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής, ο Μπενουά Αμόν, ως απάντηση σε όσους του ζητούν να αποσυρθεί. «Ξεχνούν ένα πράγμα, δεν μου έδωσαν αυτοί ζωή, αλλά η λαϊκή ψήφος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σουλτς Αμόν Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ