Στέλεχος ΥΠΟΙK: Είμαστε ένα βήμα πριν κλείσει η τεχνική συμφωνία -Μέχρι τις 7 Απριλίου - iefimerida.gr

Στέλεχος ΥΠΟΙK: Είμαστε ένα βήμα πριν κλείσει η τεχνική συμφωνία -Μέχρι τις 7 Απριλίου

Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι στις 7 Απριλίου θα υπάρχει τεχνική συμφωνία με τους Θεσμούς, εξέφρασε πριν από λίγο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και στα εργασιακά η απόσταση πλέον έχει καλυφθεί, χωρίς να διευκρινίζει, πάντως, το πώς.

«Ένα πολύ μικρό θέμα έχει μείνει στα εργασιακά» τόνισε χαρακτηριστικά ο εν λόγω αξιωματούχος, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ξεπεράστηκε οι ιδεολογικές διαφορές με το ΔΝΤ, που ως γνωστόν αρνείται την επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και επιμένει στην κατάργηση της προέγκρισης για τις ομαδικές απολύσεις.

Εν όψει της συνεδρίασης του Euroworking Group την Πέμπτη, ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν είναι κρίσιμο κι ότι ο σταθμός είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι ως τότε θα υπάρχει η πολυπόθητη συμφωνία. «Θα έχουμε Staff Level Agreement ως την επόμενη Παρασκευή» τόνισε χαρακτηριστικά, επιβεβαιώνοντας ότι θα χρειαστεί η επιστροφή των επικεφαλής στην Αθήνα προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές.

Το πλέον ενδιαφέρον είναι ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θεωρείται μάλλον βέβαιη από την ελληνική πλευρά. Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι το ειδικό Μνημόνιο με το ΔΝΤ (Memorandum of Financial and Economic Policies) θα «κουμπώνει» χρονικά με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό άρα θα ολοκληρώνεται στα μέσα του 2018 και δεν θα εκτείνεται χρονικά πέρα από αυτό, όπως υπήρχε ανησυχία, κάτι που ουσιαστικά θα συνεπαγόταν παράταση της εποπτείας. Ως προς το περιεχόμενο αυτού του Μνημονίου με το Ταμείο, σημείωσε ότι «είναι πιο εύκολο, έχει λιγότερα θέματα», παρατηρώντας ότι σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους που βάζουν εξαντλητικούς καταλόγους θεμάτων, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ δεν είναι control freaks.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ