Χουριέτ: Οι Ελληνες καρκινοπαθείς έρχονται στην Τουρκία για την θεραπεία τους - iefimerida.gr

Χουριέτ: Οι Ελληνες καρκινοπαθείς έρχονται στην Τουρκία για την θεραπεία τους

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ελληνικός λαός γυρνάει την πλάτη του στο σύστημα υγείας της χώρας που έχει καταρρεύσει γιατί ο Τσίπρας δεν πραγματοποίησε όσα υποσχέθηκε και έρχεται στα νοσοκομεία της Τουρκίας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις ασθενών που το τελευταίο διάστημα στρέφονται στην Τουρκία για να βρουν τα απαιτούμενα φάρμακα, ενώ σημειώνει πως η κρίση που πλήττει την Ελλάδα από το 2010 έχει σοβαρές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Νίκος, καρκινοπαθής, ο οποίος τονίζει πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη.

Τα νοσοκομεία στην Αθήνα υπόκειται σε όλο και περισσότερες περικοπές και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, γράφει η Χουριέτ και συνεχίζει: Oι Έλληνες γιατροί καταγγέλλουν ότι πρόβλημα δεν έχουν μόνο οι καρκινοπαθείς. Οι ελλείψεις είναι πολλές, σε πολλά είδη, στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Την ίδια ώρα, υπό την πίεση των δανειστών, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει νέες περικοπές.

Χουριέτ: Οι Ελληνες καρκινοπαθείς έρχονται στην Τουρκία για την θεραπεία τους | iefimerida.gr 0



Ένας γιατρός από την Θεσσαλονίκη είπε στην εφημερίδα: Γενικά, το πρόβλημα με τον καρκίνο εστιάζεται σε δύο σκευάσματα. Υπό κανονικές συνθήκες, η τιμή τους είναι σε λογικά επίπεδα. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να βρούμε τα φάρμακα αυτά στην Ελλάδα, γιατί οι εταιρείες δεν τα φέρνουν πια, φοβούμενες ότι το κόστος τους δεν θα ξεπληρωθεί ποτέ από το Δημόσιο.

«Ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα σταματήσουν ειδικά στον τομέα της Υγείας. H κρίση στα ελληνικά νοσοκομεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της αποτυχίας του Τσίπρα. Πολλοί ασθενείς πηγαίνουν είτε στην Βουλγαρία, είτε στα Σκόπια, είτε στην Τουρκία καθημερινά για να εξυπηρετηθούν», δήλωσε ο γιατρός στην τουρκική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ