Μόνο με έγκριση της Ελισάβετ μπορεί να παντρευτεί ο πρίγκιπας Χάρι την Μέγκαν Μαρκλ -Τι προβλέπει το πρωτόκολλο - iefimerida.gr

Μόνο με έγκριση της Ελισάβετ μπορεί να παντρευτεί ο πρίγκιπας Χάρι την Μέγκαν Μαρκλ -Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Φωτογραφία: Julian Simmonds Pool Photo via AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σχέση του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ δείχνει να πηγαίνει σοβαρά, γεγονός που έχει κάνει πολλούς να μιλούν για έναν ακόμη βασιλικό γάμο, ενώ άλλοι «κρατούν» μικρό καλάθι, καθώς ακόμα δεν έχει μιλήσει η βασίλισσα Ελισάβετ.

Η βασίλισσα έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στον γάμο ενός μέλους της βασιλικής οικογένειας και φυσικά να δώσει τη συγκατάθεσή της για να υπάρξει ένα τέτοιο βήμα. Αν και αρχικά οι βασιλικοί νόμοι περί γάμου αφορούσαν όλα τα μέλη της οικογένειας, μια αλλαγή το 2013, περιορίζει την ισχύ της βασίλισσας μόνο στα έξι άτομα που βρίσκονται κοντά στον θρόνο -Κάρολο, Ουίλιαμ, Τζορτζ, Σάρλοτ, Χάρι και Αντριου. Με τη γέννηση της Σάρλοτ η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η αδελφή της Eugenie δεν χρειάζονται πια την έγκριση της γιαγιάς τους και μπορούν να παντρευτούν όποιον θέλουν,

Πριν παντρευτεί την Κέιτ Μίντλεντον, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έπρεπε να ρωτήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία, σύμφωνα με το BBC, έδωσε αμέσως τη συγκατάθεσή της. Μάλιστα, υπέγραψε λεπτομερή ανακοίνωση έγκρισης για την ένωση του «πιο αγαπημένου εγγονού μας πρίγκιπα Ουίλιαμ Αρθουρ Φίλιπ Λούις της Ουαλίας και της έμπιστης και αγαπημένης μας Κάθριν Ελίζαμπεθ Μίντλεντον». Η ανακοίνωση είχε ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου, δύο μήνες πριν παντρευτεί το ζευγάρι.

Ο πρίγκιπας Χάρι, από την πλευρά του, είναι ερωτευμένος με την Μέγκαν Μαρκλ, η οποία προς το παρόν έχει γνωρίσει τον Κάρολο, τον Ουίλιαμ και την Κέιτ. Σε περίπτωση που θέλει να επισημοποιήσει τη σχέση του με την ηθοποιό θα πρέπει να ζητήσει την έγκριση της γιαγιάς του, η οποία δεν έχει δηλώσει ποτέ την αντίρρησή της και πιθανότατα δεν σκοπεύει να ξεκινήσει με την Αμερικανίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασίλισσα Ελισάβετ γάμοι έγκριση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ