Συλλαλητήριο 7 Απριλίου στη δυτική Μακεδονία από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ - iefimerida.gr

Συλλαλητήριο 7 Απριλίου στη δυτική Μακεδονία από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται στις αρχές Απριλίου οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της εταιρείας.

«Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο στη Δυτική Μακεδονία και όταν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή θα αποφασιστεί ο τρόπος που θα αντιδράσουμε» γνωστοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Πάμε για πώληση μονάδων. Σε πρώτη φάση τα υδροηλεκτρικά θα μείνουν πίσω, αλλά σε δεύτερη φάση και αυτά θα μπουν στο τραπέζι.
Παρουσιάζουν ενδιαφέρον, γιατί χωρίς κόστος καυσίμου παράγουν ενέργεια. Έβαλαν στο μάτι τις συγκεκριμένες μονάδες. Δηλαδή το 40% της ΔΕΗ, όταν στο προηγούμενο διάστημα και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι για τέτοια θέματα θα πρέπει τουλάχιστον να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος επισήμανε πως η πώληση της ΔΕΗ θα ήταν επιζήμια για τους καταναλωτές, καθώς θα αυξηθεί το κόστος της ενέργειας.

«Όσοι κάνουν σύγκριση με τις τηλεπικοινωνίες κάνουν μεγάλο λάθος.
Στην Ελλάδα οι τηλεπικοινωνίες είναι ακριβές, ενώ η ενέργεια φθηνή. Δεν μπορεί στην Ευρώπη να έχουν φθηνότερες τηλεπικοινωνίες από ό,τι εμείς έχουμε στην χώρα μας.

Αντίθετα οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα είναι φθηνότερες στην Ευρώπη. Ένας λόγος που οι πελάτες δεν φεύγουν από την ΔΕΗ είναι ότι διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο. Η ΔΕΗ δεν κόβει εύκολα τα ρεύμα όπως κάνουν οι ιδιώτες πάροχοι» κατέληξε ο κ. Αδαμίδης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ κινητοποιήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ