Κορκίδης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης - iefimerida.gr

Κορκίδης: Ο κατώτατος μισθός δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο συζήτησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ελπίδα ότι στο νέο «μπρα ντε φερ» για τα εργασιακά θέματα θα επικρατήσει τελικά η εθνική θέση εργοδοτών και εργαζομένων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης.

Επιπλέον, κατά τον ίδιο, το ύψος του κατώτατου μισθού δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης έως το 2018, κάνοντας λόγο για νέο παζάρι επαναπροδιορισμού του κατώτατου μισθού, την ώρα που η ΕΕ συζητά την αναθεώρηση της oδηγίας για την εργασιακή κινητικότητα και την απόσπαση των εργαζομένων - εξέλιξη που θεσπίζει επί της ουσίας έναν κατώτατο μισθό σε επίπεδο ΕΕ.

Με αφορμή διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΣΕΕ προς τους κοινωνικούς εταίρους για το κείμενο αρχών και την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι η θεσμοθέτηση της βραχύχρονης απασχόλησης αντί της σκληρότερης κλίμακας ομαδικών απολύσεων, «δεν είναι κάτι διαφορετικό από μια ευέλικτη μορφή εργασίας μειωμένου ωραρίου για τη περίοδο που η επιχείρηση βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση», διατηρώντας το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της.

Ο κ. Κορκίδης διαβεβαιώνει πως το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων βρίσκει, στα περισσότερα, σύμφωνη την ΕΣΕΕ και πρέπει να ληφθεί «σοβαρά υπόψη» από τους θεσμούς, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της ΕΣΕΕ να τηρήσει και «να διεκδικήσει στο διάλογο με όλους τους θεσμούς» τη συμφωνία με το ILO.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορκίδης ΕΣΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ