Σαρώνει την Αυστραλία ο κυκλώνας Ντέμπι -Τραγελαφικές περιπέτειες τουριστών [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Σαρώνει την Αυστραλία ο κυκλώνας Ντέμπι -Τραγελαφικές περιπέτειες τουριστών [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προσωπικό πολυτελέστατου θέρετρου στο νησί Χάμιλτον της Αυστραλίας υποχρέωσε ζευγάρι να πληρώσει την παραπάνω νύχτα που θα έμεναν εκεί λόγω του κυκλώνα Ντέμπι, διαφορετικά θα έπρεπε να ψάξουν να βρουν άλλη στέγη, την ώρα που το φυσικό φαινόμενο σάρωνε το νησί.

Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στην Μελβούρνη σήμερα, Τρίτη, αλλά λόγω του κυκλώνα όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου ενημέρωσε το ζευγάρι και ακόμη μία οικογένεια με ένα μικρό παιδί πως θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 400 δολάρια, προκειμένου να μείνουν εκεί, αλλιώς θα έπρεπε να πάνε αλλού.

Σαρώνει την Αυστραλία ο κυκλώνας Ντέμπι -Τραγελαφικές περιπέτειες τουριστών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Πληρώστε ή φύγετε» φαίνεται να τους είπε ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρέιτσελ στο News Online.

Μάλιστα, ο πελάτης ανέφερε πως όταν είπε στο προσωπικό πως δεν υπάρχει περίπτωση να βγει έξω από το θέρετρο, οι ίδιοι γέλασαν και του είπαν πως δεν ήταν αυτό το πρόβλημά τους.

«Τους είπα πως οι ζωές μας είναι πιο σημαντικές από τα λεφτά, αλλά το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να πληρώσουμε την extra βραδιά.

Ο Ρέιτσελ ακόμη ανέφερε πως το ξενοδοχείο υποβάθμισε την σοβαρότητα της κατάστασης σχετικά με τον κυκλώνα και αντί να τους προστατεύσει, τους έδωσε ένα κουτί πρώτων βοηθειών με φακό μπαταρίες, και παραμάνες και τους προέτρεψε να περάσουν το βράδυ σε ένα μπανγκαλόου.

Σαρώνει την Αυστραλία ο κυκλώνας Ντέμπι -Τραγελαφικές περιπέτειες τουριστών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Μας συμβούλεψε να μείνουμε σε ένα μπάνγκαλοου, λέγοντάς μας πως δεν υπήρχε κάποια ένδειξη πως ο κυκλώνας θα χτυπήσεις το νησί. Εμείς αποφασίσαμε πως δεν ήταν ασφαλές και το βράδυ της Δευτέρας καταφύγαμε σε ένα κέντρο που είχε εκκενωθεί και αναζητήσαμε εκεί καταφύγιο», ανέφερε ο ίδιος.

Σαρώνει την Αυστραλία ο κυκλώνας Ντέμπι -Τραγελαφικές περιπέτειες τουριστών [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Το απίστευτο ήταν πως την άλλη μέρα, το ζευγάρι έμαθε πως στο μπανγκαλόου στο οποίο θα περνούσαν την νύχτα τους είχε καταπλακωθεί από ένα δέντρο.

Γενικά, περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή Μακάρι της Αυστραλίας, καθώς ο κυκλώνας Ντέμπι «χτύπησε» τις ακτές του Βόρειου Κουίνσλαντ το πρωί της Τρίτης, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία αναβάθμισε τον κυκλώνα στο επίπεδο «4» του βαθμού επικινδυνότητας, πράγμα που σημαίνει ότι η έντασή του είναι πολύ ισχυρή.

Video from northeast Australian coast shows powerful Cyclone Debbie as it made landfall, packing winds up to 160 mph https://t.co/QFsho2gqCZ pic.twitter.com/9f9ghaG6dF

Οι άνεμοι κατευθύνονται σήμερα με 263 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ήδη οι ζημιές είναι μεγάλες με χιλιάδες σπίτια να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί μία μόνο σοβαρή ζημιά, ενώ σύμφωνα με τον αστυνομικό Ίαν Στιούαρτ θα υπάρξουν πολλές καταστροφές, με τον ίδιο να θεωρεί πως πολύ πιθανό να υπάρξουν και τραυματισμοί.

Car window smashes after debris stirkes @ozcyclonechaser's car at Airlie Beach, QLD #TCDebbie pic.twitter.com/wei1b3JDNi

Φωτογραφίες- Βίντεο: Τwitter

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κυκλώνας Αυστραλία Ντέμπι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ