Γιλντιρίμ: Υπάρχει ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ - iefimerida.gr

Γιλντιρίμ: Υπάρχει ενδεχόμενο δημοψηφίσματος για την ένταξη στην ΕΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό άφησε τη Δευτέρα το ενδεχόμενο της επανεξέτασης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ενός δεύτερου δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός της Γερμανίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Οι πολίτες θα αποφασίσουν σε θέματα που δεν μπορούν να αποφασίσουν οι πολιτικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός σχολιάζοντας σχετική δήλωση το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την αίτηση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εάν Τούρκοι πολίτες βρίσκονται ‘’σε σύγχυση’’ σχετικά με τη διαδικασία», εξήγησε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η Ισλαμοφοβία και οι αντιτουρκικές τάσεις αποτελούν κίνδυνο για την Ευρώπη».

Όπως πρόβλεψε πάντως ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφερόμενος στις σχέσεις με την ΕΕ, αυτές θα επανέλθουν σε μία «σχετική κανονικότητα» αφού ολοκληρωθούν οι εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη. «Δεν είναι ορθό να λέμε ότι όλα τα κράτη -μέλη είναι εναντίον της Ευρώπης» είπε συμπληρώνοντας ότι «λίγα εξ αυτών διεξάγουν μια δραστήρια εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας όσον αφορά την αναθεώρηση για το σύνταγμα».

Τέλος ανέφερε ότι «στο εξωτερικό τα επιχειρήματα των Γκιουλενιστών τρομοκρατών και του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) εισακούονται περισσότερο από την οπτική γωνία της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ