Στην Aγκυρα την Πέμπτη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ -Δεν θα συναντηθεί με την τουρκική αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Στην Aγκυρα την Πέμπτη ο Αμερικανός ΥΠΕΞ -Δεν θα συναντηθεί με την τουρκική αντιπολίτευση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Ρεξ Τίλερσον δεν θα συναντηθεί με μέλη των κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης κατά τη μονοήμερη επίσκεψή του την Πέμπτη στην Άγκυρα.

Οι συνομιλίες του με τον Ταγίπ Ερντογάν θα εστιαστούν στον πόλεμο στη Συρία, διευκρίνισαν στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η επίσκεψη γίνεται σε μια πολιτικά ευαίσθητη εποχή στην Τουρκία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου για την αλλαγή του Συντάγματος ώστε να διευρυνθούν οι εξουσίες του Ερντογάν.

Ανώτατο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Τίλερσον θα συναντηθεί με τον Ερντογάν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που εμπλέκονται στο συντονισμό της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Αναφερόμενο στις πολιτικές ευαισθησίες πριν από το δημοψήφισμα στέλεχος του υπουργείου δήλωσε: «είναι ασφαλώς κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ενήμεροι και ο υπουργός θα το έχει υπ' όψιν του όσο βρίσκεται εκεί.»

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν από τον Ερντογάν και άλλους να εγείρουν το θέμα της έκδοσης του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και τον οποίο η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι οργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα πέρσι τον Ιούλιο.

Οι συνομιλίες στην Άγκυρα θα εστιαστούν στη συμμαχική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακατάληψης της de facto πρωτεύουσας του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», της Ράκα στη Συρία και στην προσπάθεια σταθεροποίησης των περιοχών, από τις οποίες έχουν εκδιωχθεί οι τζιχαντιστές, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ