ΔΕΗ και συντάξεις «τραντάζουν» την κυβέρνηση -Σήμερα το πρώτο «μασάζ» στην ΚΟ - iefimerida.gr

ΔΕΗ και συντάξεις «τραντάζουν» την κυβέρνηση -Σήμερα το πρώτο «μασάζ» στην ΚΟ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κραδασμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλούν οι βασικές πτυχές που πρέπει να διευθετηθούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης και, κατά πληροφορίες του iefimerida, κλίμα ανησυχίας διαμορφώνεται σε Μαξίμου και Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις κατά πληροφορίες του iefimerida συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς για όλα τα επιμέρους σημεία. Και μάλιστα με όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα, εν αναμονή της...αντίδρασης του Ταμείου.

Στελέχη με γνώση των στοιχείων που ανταλάσσουν οι δυο πλευρές εκτιμούν πως «οδεύουμε σε συμφωνία». Η κυβέρνηση, ωστόσο, αποφεύγει να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν και τα μηνύματα που φτάνουν από το στρατόπεδο των θεσμών, είναι πως θέλουν ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέχρι τις 7 Απριλίου.

Το Μαξίμου υποβαθμίζει την παρέμβαση Σκουρλέτη

Το πιο πρόσφατο μέτωπο που άνοιξε, ήταν αυτό στο ενεργειακό, καθώς πυροδότησε αντιδράσεις το άρθρο Σκουρλέτη που έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα διαφωνίας με τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Από το Μαξίμου πάντως επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι «όταν έρθει η τελική συμφωνία θα πάρουμε τις συλλογικές δεσμευτικές μας αποφάσεις».

Με δεδομένες, πάντως, τις απαιτήσεις των θεσμών για δομικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ενέργειας η κυβέρνηση προσθέτει ένα ακόμα πονοκέφαλο σε αυτόν του δημοσιονομικού.

Βουλευτές περιμένουν Ευκλείδη

Σημειωτέον ότι ανοιχτό ζήτημα είναι το συνταξιοδοτικό που δημιουργεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπως βέβαια τεράστια αμηχανία τους προκαλεί και το αφορόλόγητο. Καθόλου τυχαία, οι βουλευτές περιμένουν -ακόμα και σήμερα- στη γωνία τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να τους ενημερώσει έστω και στο πόδι για το που βρισκόμαστε.

Βάρος πέφτει όμως και στα αντίμετρα, καθώς, θεωρούν ότι με αυτά μπορούν να χρυσώσουν το χάπι για τα ομολογουμένως δύσκολα μέτρα που θα κληθούν να εφαρμόσουν. Ενώ, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας όλη τους η προσοχή θα στραφεί στη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Το... μασάζ στους βουλευτές, πάντως, ξεκινά σήμερα, με βουλευτές των νομών Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών να περνούν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη προκειμένου να τους ενημερώσει για την πώληση της ΔΕΗ.

Εναλλακτικό αφήγημα η μάχη κατά της διαφθοράς

Κατά τα λοιπά, το Μαξίμου επιμένει σταθερά στην ατζέντα για την καταπολέμηση της διαφθοράς που εκ των πραγμάτων τους βοηθά να ξεφύγουν από τα της αξιολόγησης.

Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, με αφορμή τη συζήτηση για την σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου έπειτα από τις έξι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δώσει το στίγμα και σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση αλλά θα σκιαγραφήσει και τη συνολική στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιπαράθεση της με αυτό που ονομάζουν παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, καθώς θεωρούν ότι η μάχη κατά της διαφθοράς αποτελεί προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης τόσο με τη ΝΔ όσο όμως και με το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΗ συντάξεις Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ