Γερμανός ΥΠΕΣ: Ανάκληση βίζας σε αξιωματούχους χωρών που δεν δέχονται πίσω μετανάστες - iefimerida.gr

Γερμανός ΥΠΕΣ: Ανάκληση βίζας σε αξιωματούχους χωρών που δεν δέχονται πίσω μετανάστες

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ανακαλείται η βίζα ανώτερων αξιωματούχων χωρών που οι κυβερνήσεις τους δεν δέχονται πίσω παράτυπους μετανάστες από την Ευρώπη πρότεινε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε να διασφαλίσει τη συνεργασία των χωρών, για την απέλαση όσων φτάνουν στην Ευρώπη και κρίνεται ότι δεν δικαιούνται άσυλο, ανέφερε ο Τόμας ντε Μεζιέρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Αν μια χώρα δεν είναι έτοιμη να δεχτεί πίσω τους πολίτες της, θα πρέπει να κατανοήσει ότι οι πολιτικές χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων που επιτρέπουν την είσοδο σε κράτη μέλη της ΕΕ, δεν είναι τόσο γενναιόδωρες ως είθισται, ακόμη ίσως και για τα ηγετικά στελέχη της χώρας αυτής», τόνισε ο Γερμανός υπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αφρικανικές και ασιατικές χώρες αρνούνται να δεχθούν πίσω υπηκόους τους, οι οποίοι επαναπροωθούνται γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα και συχνά καταστρέφουν τα έγγραφα τους για να δυσκολέψουν την διαδικασία απέλασης τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τόμας ντε Μεζιέρ βίζα μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ