Η εμβληματική φωτογραφία από τη διαδήλωση στη Μόσχα: Αστυνομικοί κρατούν γυναίκα από τα χέρια και τα πόδια - iefimerida.gr

Η εμβληματική φωτογραφία από τη διαδήλωση στη Μόσχα: Αστυνομικοί κρατούν γυναίκα από τα χέρια και τα πόδια

Φωτογραφία: ΑΠΕ/  EPA/MAXIM SHIPENKOV
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες συνελήφθησαν σε όλη τη Ρωσία, στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά της διαφθοράς σε πολλές πόλεις. Μία φωτογραφία όμως έχει γίνει viral.

Είναι το στιγμιότυπο στο οποίο οι αστυνομικοί κρατούν από τα χέρια και τα πόδια μία γυναίκα και την τραβούν, ενώ εκείνη σφίγγει την τσάντα της και τους κοιτά με απορία και σοκ. Η Ολγα Λόζινα περνούσε απλά από εκεί, αλλά κατέληξε στο τμήμα.

Η μεγαλύτερη από τις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς έγινε στη Ρωσία. Περίπου 8.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, έπειτα από κάλεσμα του πολέμιου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος επίσης συνελήφθη. Μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, έπειτα από τις καταγγελίες ότι έχει συγκεντρώσει μεγάλη περιουσία.

Η Λόζινα, όπως είπε στην ιστοσελίδα Meduza, περνούσε από εκεί, με τη μητέρα της και την αδελφή της, όταν διαπίστωσαν ότι η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο. «Ενα πλήθος ερχόταν προς το μέρος μας. Ελεγαν ότι δεν τους άφηναν να περάσουν και ότι έπρεπε να γυρίσουμε πίσω. Ανέβηκα σε ένα παρτέρι για να δω μέχρι πού φτάνει το πλήθος. Η αστυνομία απαίτησε να φύγουμε αμέσως από το παρτέρι. Ολοι το έκαναν γρήγορα, αλλά άρπαξαν τον τελευταίο που βγήκε από εκεί, έναν νεαρό και τον πήραν σε ένα βαν της αστυνομίας», περιέγραψε.

Η εμβληματική φωτογραφία από τη διαδήλωση στη Μόσχα: Αστυνομικοί κρατούν γυναίκα από τα χέρια και τα πόδια | iefimerida.gr 0

«Η μητέρα μου τους ρώτησε ''Γιατί τον συλλάβατε;''. Και συνέλαβαν τη μητέρα μου και μετά την αδελφή μου. Τους ακολούθησα, χωρίς να συνειδητοποιήσω ότι συνελάμβαναν και εμένα», πρόσθεσε η Λόζινα.

Η ίδια επέμεινε ότι οι αστυνομικοί δεν της φέρθηκαν βίαια όταν την σήκωσαν. «Θα πήγαινα από μόνη μου αν μου έλεγαν ότι με συλλαμβάνουν. Αλλά δεν πρόλαβα καν να ρωτήσω», πρόσθεσε. Μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, κατέληξαν στο τμήμα.

Η φωτογραφία της γρήγορα έγινε viral. Μάλιστα, κάποιοι την συνέκριναν με την «Αποκαθήλωση» του Ραφαήλ.

pic.twitter.com/htzlijCp50

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδήλωση Μόσχα Ολγα Λόζινα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ